C. de Bruijn uit Weurt stuurde deze foto in van scheuren in zijn huis die recent zijn ontstaan.
C. de Bruijn uit Weurt stuurde deze foto in van scheuren in zijn huis die recent zijn ontstaan. (Foto: C. de Bruijn)

Diverse reacties van mensen met scheuren in hun woning

Beuningen - Diverse inwoners van de gemeente Beuningen zien scheuren in hun woningen ontstaan. Ze vermoeden dat dit een gevolg is van de lage (grond)waterstand. Via e-mail en Facebook kwamen diverse reacties binnen op de oproep in de Koerier Beuningen van Nigel Riep uit Ewijk zich te melden om samen op te kunnen trekken naar verantwoordelijke instanties.

"Met belangstelling las ik het artikel 'Wie heeft scheuren in de woning' in de Koerier en ik kan u vertellen dat dit probleem ook bij ons speelt", reageert familie De Jonge uit Beuningen. Ook M. Versteeg uit Winssen meldt dat in hun huis aan de Molenstraat in Winssen scheuren waar te nemen zijn.

C. de Bruijn uit Weurt stuurt foto's mee van de scheuren in het huis aan de Bonenkampstraat. Ook Franny Willemsen stuurde een foto van scheuren in het huis.

"Wij ervaren ook dat er scheurvorming ontstaan is in onze woning", zegt Emile ten Have. "Er was eerder sprake van een soort gleuf, maar die heeft zich doorgezet en we zien nu op andere plaatsen dit ook optreden. Wij zijn benieuwd naar het ontstaan en wat er mogelijk voor de toekomst aan gedaan kan worden."

"Ik ondervind ook scheuren in mijn keuken, overloop, gang en slaapkamer. Mijn zoon heeft dit ontdekt en heeft ook bewezen dat het door de lage waterstand is gekomen", zegt Trees Kramer uit Beuningen.

Pieter Janssen uit Ewijk: "Ik heb scheuren in en om mijn huis aan de Julianastraat. Ik heb al mijn rechtsbijstand ingeschakeld. Ook ligt er al een aangetekende brief bij de gemeente."

Bart: "Ik las het artikel over scheuren door lage waterstand maar vroeg me af hoe u dit zo zeker weet. Ik heb namelijk ook scheuren in het huis maar weet niet of dit door de lage waterstand komt."

Marco Groenen uit Ewijk: "We hebben ook in een half jaar tijd heel veel scheuren gekregen in de voorkant van het huis aan de Van Stuivenbergweg. Ik heb gebeld met de gemeente en word doorgestuurd naar de Omgevingsdienst Nijmegen. Die zeggen weer dat ik bij de gemeente of bij het waterschap moet zijn."

Jeroen Spitzen via Facebook: "Ons huis staat er al circa 150 jaar. Laatste paar jaar zijn de scheuren toegenomen."

Meer berichten