Foto: Gemeente Beuningen

250 fietslampjes uitgedeeld in Beuningen

Beuningen - Dinsdagavond 20 november zijn zo'n 250 fietslampjes uitgedeeld in het centrum van Beuningen. Daar vond de fietsverlichtingscampagne Light It Up plaats.

Een enthousiast team van SMILE Promotions ging in gesprek met fietsers over het belang van goede fietsverlichting. De jongeren die fietsten zonder verlichting, kregen van het promotieteam een setje fietslampjes. In totaal zijn er ongeveer 250 lampjes uitgedeeld.

Wethouder Piet de Klein hielp ook een handje mee. Hij ging in gesprek met fietsers zonder verlichting en gaf hen een duidelijke boodschap mee: "Zorg dat je fietsverlichting zichtbaar is en zet hem aan, want dan kun je veilig op je fiets de avond in."

Bijna iedereen weet dat fietsen met licht een stuk veiliger is. Het niet gebruiken van werkende verlichting is vaak geen bewuste keuze. Oorzaken zijn vooral het vergeten van de verlichting en gemakzucht. Steeds meer mensen gebruiken fietsverlichting. Maar vooral onder jongeren kan dit nog beter. Uit onderzoek blijkt dat het risico voor fietsers op een ongeluk 20 procent afneemt door goede fietsverlichting.

Meer berichten