Wethouder Henk Plaizier (geheel links) ondertekende namens de gemeente Beuningen de intentieverklaring voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in zijn gemeente.
Wethouder Henk Plaizier (geheel links) ondertekende namens de gemeente Beuningen de intentieverklaring voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in zijn gemeente. (Foto: Glasvezel Buitenaf)

Beuningen ondertekent intentieverklaring aanleg glasvezel

Beuningen - De gemeenten Beuningen, Druten, Wijchen en Heumen ondertekenden vandaag een intentieverklaring voor de aanleg van een glasvezelnetwerk.

De glasvezelcampagne van Glasvezel Buitenaf in het buitengebied van Gelderland-Midden en -Zuid is afgerond. Vandaag werd bekend dat 52,2% van de inwoners een glasvezelabonnement heeft afgesloten. Hiermee is voldaan aan de belangrijkste voorwaarde van Glasvezel Buitenaf - minimale deelname van 50% - om een glasvezelnetwerk aan te kunnen leggen.

De wethouders Plaizier van Beuningen, Springveld van Druten, Schoemaker van Heumen en Loermans van Wijchen tekenden vandaag samen met Piet Grootenbroer van Glasvezel Buitenaf een intentieverklaring om daadwerkelijk glasvezel te gaan aanleggen. Hiermee wordt een voorschot genomen op de ondertekening van het convenant waarin afspraken rondom de aanleg staan vastgelegd.

Het percentage van 52,2% maakt het mogelijk dat Glasvezel Buitenaf naast bovenstaande gemeenten ook in de gemeenten Arnhem, Duiven, Mook en Middelaar, Overbetuwe, Rheden en Zevenaar glasvezel kan aanleggen. Echter zijn de afspraken over de aanleg nog niet rond. Glasvezel Buitenaf is in goed gesprek met deze gemeenten en gaat er vanuit dat ook hiervoor de ondertekende convenanten op korte termijn volgen. In de gemeenten Berg en Dal en Lingewaard en een klein gedeelte van Nijmegen zijn te weinig aanmeldingen binnengekomen waardoor Glasvezel Buitenaf hier geen glasvezel gaat aanleggen.

Inwoners die zich nog niet hebben aangemeld, kunnen nu alsnog kiezen voor glasvezel. Glasvezel Buitenaf start begin 2019 met de voorbereidingen voor de aanleg van glasvezel in het buitengebied van de vier gemeenten waar de aanlegafspraken rond zijn. De verwachting is dat de eerste bewoners in het derde kwartaal van 2019 gebruik kunnen maken van glasvezel.

glasvezelbuitenaf.nl

Meer berichten