De E-pupillen van NAS in actie.
De E-pupillen van NAS in actie. (Foto: W van Eldijk)

Korfballers NAS beginnen zaalseizoen prima

Beuningen - De korfbalrecreanten van NAS wonnen woensdag in Gennep tegen VIOS. Het was een felle wedstrijd waarin NAS beter was in het afronden van de kansen (4-7). Doelpunten kwamen van: Debby, Lizanne (2), Maaike, Cindy, Anita en Dian (2).

De welpen van NAS gingen goed van start in de binnencompetitie. "Al vrij snel scoorde Evi het eerste doelpunt", aldus een woordvoerster van NAS. "Daarna scoorde SVO. Ook Jade en Femme wisten er snel weer een te scoren. Fenna deed voor de eerste keer mee met de wedstrijd en deed het erg goed. De dames gingen de rust in met een tussenstand van 3-6 voor Nas."

"Na de rust scoorde Jade er maar liefst 3 achter elkaar. Fiene pikte ook haar doelpuntje mee. De eindstand was 8-15 voor Nas. 4 doelpunten van Evi, 6 doelpunten van Jade, 3 doelpunten van Fiene en 2 gemaakt door Femme. De strafworpen hebben we ook gewonnen met 5-9."

Afgelopen zaterdag had de A1 de eerste binnenwedstrijd tegen SDDL. "In het begin gingen de kansen er niet in, maar daar kwam verandering in.
Na ongeveer 10 minuten vielen de eerste doelpunten voor NAS. In de rust stond het 0-4 voor NAS."

"Na de rust scoorde SDDL de 1-4. NAS scoorde daarna ook nog 2 keer waardoor het 1-6 stond. Op het einde werd het nog spannend; SDDL scoorde 4 keer achter elkaar omdat er niet goed werd opgelet. Wel hebben we de winst niet uit handen gegeven. De eindstand was 5-6. Doelpunten waren er van Lissa (2), Sacha (2), Luna en Lisa.

NAS-aspiranten C1 speelden in de zaal tegen SDDL. "De teams waren aan elkaar gewaagd. SDDL kwam in de eerste helft op voorsprong met 2-0. NAS liet het er niet bij zitten. Twee mooie acties volgden en Femke scoorde 2 keer achter elkaar. We gingen met 2-2 de rust in."

"Iedereen weer op scherp gezet en daar kwam de 2-3 van een goede actie van Sabine naar Cayenne. Sabine onderschepte de bal en speelde naar Cayenne. Ze maakte de 2-3. Daar kwam Sterre met een afstandschot en het stond 2-4. SDDL scoorde ook nog 1 keer. Eindstand 3-4. Goed begin van deze zaalcompetitie voor NAS."

De aspiranten C2 van NAS hebben een mooie start gemaakt van een nieuw binnenseizoen. "Thuis tegen Be Quick werd met 4-0 gewonnen. De teams waren aan elkaar gewaagd, maar NAS creëerde de meeste kansen. Bij rust stonden ze 2-0 voor door doelpunten van Lieve en Tyra. Na de rust kreeg NAS een strafworp, die Isis er keurig inschoot. Andrea zorgde voor de 4-0. Een verdiende overwinning."

NAS E1 speelde uit tegen De Horst E3. "De meiden verdedigden goed en liepen goed vrij. Toch scoorde de Horst het eerste punt. Daarna scoorde Aniek 2 keer, toen scoorde De Horst 3 keer. En bij NAS scoorde Jolijn de derde en Lorainne de vierde. Uitslag 4-4."

NAS 2 begon de zaalcompetitie met een thuiswedstrijd tegen Fortuna/Playing Girls. "NAS begon meteen sterk aan de wedstrijd aanvallend liep het lekker en ook verdedigend had NAS het goed georganiseerd. Kansen werden in de eerste helft goed afgemaakt en met een 8-3 voorsprong gingen ze rusten."

"Net als bij de oefenwedstrijd van vorige week had NAS weer moeite het goede spel door te trekken in de 2e helft. Vooral het scoren werd lastiger. Maar door toch hard te blijven werken werd de eindstand op 11-6 bepaald." Doelpunten kwamen van Elise (3), Isa (2), Tamara (2), Lisanne (2), Luna en Michelle.

Meer berichten