Roda'28 beklaagt zich over afgekeurd doelpunt

Winssen - Roda'28 speelde een goede wedstrijd uit tegen Rood Wit maar verloor met 2-1, volgens de Winssenaren mede vanwege een onterecht afgekeurde Roda-goal.

In het begin van de wedstrijd speelde Roda'28 niet al te goed. Men kon de bal moeilijk in de ploeg houden en er werd te snel diep gespeeld. Desondanks waren er toch enkele mogelijkheden, die niet benut werden. In de 30e minuut was er ongelukkig balverlies op het middenveld. De Roda'28-verdediging stond iets te ver naar voren en daardoor kon Rood Wit-middenvelder Havid Sarkouk de bal oppakken en met zijn snelheid en goede balbehandeling omspeelde hij doelman Martijn Teuwsen en kon simpel de 1-0 binnen tikken.

Roda'28 ging na de aftrap weer snel in de aanval en Pim Tromp gaf een goede voorzet vanaf rechts. Middenvelder Sam Janssen kwam hard in lopen, maar kon de bal onvoldoende richting meegeven met zijn kopbal. Voor open doel ging de bal over. De rust werd bereikt met een 1-0 voorsprong voor Rood Wit.

Uit de bovenhoek

Na rust een beter spelend Roda'28 met veel arbeid in de ploeg. In de 50e minuut gaf Marijn van Kraaij een goede voorzet over de grond richting Bob Stevens. Maar voordat Bob de bal in het doel kon glijden, schoot een Rood Wit speler de bal over de achterlijn. Uit de corner van Marijn van Kraaij kopte Bob Stevens de bal in richting 2e paal, maar de Rood Wit-keeper plukte de bal uit de bovenhoek.

Twijfel over buitenspel

In de 65e minuut dacht Roda'28 de 1-1 te scoren, maar deze werd in Roda-ogen ten onrechte afgekeurd wegens buitenspel. Roda'28 had deze tegenvaller nog niet helemaal verwerkt, toen Rood Wit een corner mocht nemen. Roda'28-doelman Martijn Teuwsen kon de bal niet vasthouden en een Rood Wit-speler schoot hard op doel. Martijn kon dit harde schot nog vakkundig keren, maar de bal stuitte naar de andere kant van het veld. Daar kon Rood Wit-speler Wesley Klomp de bal oppikken en deze schoot de bal hard en zuiver in de verre bovenhoek in het doel. Dit was een prachtig doelpunt en onhoudbaar voor Martijn.

Aansluitingstreffer

In de 72e minuut nam Twan Arnts vlakbij de cornervlag een vrije trap. Roda'28-middenvelder Nick Janssen kwam inlopen en kopte hard in het doel: de aansluitingstreffer was een feit.

Na deze treffer ging het tempo omhoog en kreeg Roda'28 nog wel enkele kansen. De wedstrijd werd opener en ook Rood Wit kreeg enkele kansjes, maar beide ploegen wisten niet meer de te scoren.

Weerstand

De zeer sportieve wedstrijd eindigde derhalve in een 2-1 overwinning voor Rood Wit. Roda'28 weet zich gesterkt in de wetenschap dat er een goede wedstrijd gespeeld is. Waarbij men voldoende weerstand heeft kunnen bieden aan een tegenstander, die gewend is om op dit niveau te voetballen.

Donderdag 29 november staat om 20.00 uur op de Boshof de bekerconfrontatie tegen 1e klasser Leones uit Beneden-Leeuwen op het programma. Roda'28 heeft in deze wedstrijd niets te verliezen, maar zal wel haar uiterste best doen om voor een verrassing te zorgen.

Zondag 2 december staat om 14.30 uur de competitiewedstrijd tegen Arnhemse Boys gepland.

door Theo Veens

Meer berichten