Roda'28 verliest vlak voor tijd van Arnhemse Boys

Winssen - Roda'28 heeft zondag in de laatste minuten de punten mee moeten geven aan het bezoekende Arnhemse Boys (0-1).

Zondag speelde Roda'28 thuis tegen Arnhemse Boys. Door de vele regen was het veld zwaar en lastig bespeelbaar. Hoewel beide partijen hier last van hadden, waren het de Arnhemse Boys die hier nog wat beter mee konden omgaan. De eerste 20 minuten was het een gelijk opgaande wedstrijd en echte grote kansen waren er niet voor beide partijen.

De eerste grote mogelijkheid voor Arnhemse Boys kwam in de 26e minuut, maar de spits van de Boys wist de bal niet in het doel te krijgen. Roda'28 deed pas in de 39e minuut wat terug. In een goede aanval gaf Pim Tromp een goede voorzet op Bob Stevens. Die probeerde met een lob de keeper te passeren, maar dit mislukte volledig. Beter was geweest om een harde schuiver over de grond te geven.

Na rust gingen beide teams op zoek naar doelpunten. Dit betekende wel dat het een spannende wedstrijd werd, maar helaas het voetbalspel was van mindere kwaliteit. In de 58e minuut had Marijn van Kraaij een goede actie langs de zijlijn. Hij gaf een goede voorzet, maar helaas kon Pim Tromp de bal niet aanraken. Een Boys-speler raakte de bal wel ongelukkig, maar de keeper kon deze misser herstellen.

Twan Arnts nam in de 63e minuut een corner waarbij Roda'28-verdediger Jim Peters de bal richting doel kopte. Maar niet krachtig genoeg om de Boys-keeper te verschalken. In de 70e minuut was een uitstekende redding met de voet van Martijn Teuwsen nodig om een voorsprong van de Boys te voorkomen.

Op een voorzet van Niek van Gemert in de 83e minuut kon Bob Stevens de bal onvoldoende kracht meegeven om gevaarlijk te worden. In de 89e minuut kreeg Arnhemse Boys net buiten het strafschopgebied een vrije trap naar een vermeende handsbal van Nick Janssen. In werkelijkheid kreeg hij de bal vol in zijn maagstreek en moest hij zich laten behandelen langs de lijn. De vrije trap werd genomen en in de rebound wist een speler van de Boys een beslissend tikje te geven: 0-1.

In de resterende tijd probeerde Roda'28 nog de gelijkmaker te scoren. Vlak voor tijd nam Niek van Gemert net buiten de 16 meter nog een vrije trap. De keeper had de grootste moeite deze bal te stoppen en ook in de rebound bleef hij de situatie meester en haalde hiermede de toch wel wat gelukkige overwinning voor Arnhemse Boys over de streep.

Komende zondag 9 december staat de derby tegen DIO'30 op het programma. De wedstrijd wordt gespeeld op het sportpark De Gelenberg in Druten en begint om 14.00 uur.

Meer berichten