Foto: Pixabay

Kris haalt geld op voor bijzonder vakantieproject

Beuningen - CIOS-student Kris van Veen (20) uit Beuningen zamelt geld in voor de organisatie van een vakantieweekend voor kinderen met een stofwisselingsziekte en hun gezin.

"Op het moment studeer ik aan het CIOS in Arnhem en zit in mijn 4e jaar bewegingsagogie", zegt Kris, die al zijn hele leven in Beuningen woont. "Voor mijn eindexamen organiseer ik dit jaar CIOS in Frankrijk. Dit is een vakantieweek voor gezinnen waarvan één of meerdere kinderen binnen het gezin een stofwisselingsziekte hebben."

"Een stofwisselingsziekte is erfelijk. Het wordt veroorzaakt doordat één specifiek enzym in de cellen van het lichaam ontbreekt. Dit heeft tot gevolg dat in veel gevallen deze ziekte agressief is en dat kinderen veelal op zeer jonge leeftijd aan deze ziekte zullen overlijden. De ziekte kent helaas 600 verschillende soorten. In Nederland zijn er 10.000 gezinnen met een kind die een stofwisselingsziekte heeft."

"Een vakantie is voor deze gezinnen vaak ondenkbaar, omdat het te veel extra zorg en maatregelen vergt. Om dit toch mogelijk te maken organiseer ik met drie medestudenten dit project. Voor dit mooie project is echter wel geld nodig, dat wij op allemaal verschillende manier proberen op te halen. Denk hierbij aan het wassen van auto’s, verkopen van baksels en verkopen van loten. Ook hebben wij een doneeractie opgezet."

Wie een steentje wil bijdragen aan het project van Kris en zijn medestudenten, kan doneren via: www.doneeractie.nl/cios-in-frankrijk-2019/-31814.

Meer berichten