Gloedvol Silvesterconcert Winsingers

Winssen - Nooit eerder gaf projectkoor Winsingers een concert tussen Kerst en de jaarwisseling. Zaterdag 29 december beleefde Winssen dan ook een primeur.

Het werd een Silvesterconcert met glans en luister. Met muziek, oliebollen en bubbels luidden koor, blazersensemble en publiek het oude jaar uit.

De naam Winsingers doet waarschijnlijk geen belletje rinkelen. Het is min of meer de groep zangers en zangeressen die onder leiding van Theo Hendriks enkele malen de carnavalsmis in Winssen heeft opgeluisterd. De afgelopen acht weken zijn projectkoor, dirigent en pianist druk in de weer geweest met de voorbereidingen voor een concert vlak voor oudjaar, een Silvesterconcert.

Silvesterconcert? Niets over gehoord, denken muziekliefhebbers wellicht. Dat klopt. De concertlocatie, het Winssense cultuurkerkje, kan zestig mensen herbergen, zodoende is de kaartverkoop intern gehouden. Het kerkje zat vol en het publiek smulde van alle muzikale snoepjes die het koor uitdeelde. Dirigent Theo Hendriks liet de luisteraars meermalen meezingen, waardoor er een sfeer van verbondenheid ontstond.

Het koor vulde het concert niet alleen. Vijf blazers en een slagwerker van dweilorkest De Bende vormden een harmonieus ensemble, dat speelstijl en repertoire helemaal had aangepast aan de tijd van het jaar. Zo ontstond een sprankelende mix van zang, blaasmuziek, poëzie, proza en pianoklanken. Net als de koorleden hebben blazers en slagwerker intensief gerepeteerd om een mooi concert neer te zetten. Dat is gelukt, getuige de vele enthousiaste reacties van het publiek. Het concert was als een glas goede champagne: smaakvol, fris en bruisend.

Meer berichten