Bij het Appeltje van Oranje hoort een geldbedrag van 15.000 euro.
Bij het Appeltje van Oranje hoort een geldbedrag van 15.000 euro. (Foto: Oranje Fonds)

Born To Connect maakt kans op Appeltje van Oranje

Weurt - Het project Born To Connect van stichting ElanArt uit Weurt maakt kans om een Appeltje van Oranje te winnen.

De Appeltjes van Oranje zijn een initiatief van het Oranje Fonds. Het Oranje Fonds bouwt aan een sociale samenleving, waar mensen er voor elkaar zijn en iedereen mee kan doen. Daarom mobiliseert, versterkt en ondersteunt het zoveel mogelijk mensen en organisaties die zorgen dat niemand er alleen voor staat.

Het Weurtse project Born to Connect biedt jongeren uit azc's de kans nieuwe contacten op te bouwen en vervolgens hun netwerk te verbreden. Het is een van de sociaal-artistieke projecten van Stichting ElanArt, die als doel heeft bewoners van asielzoekerscentra uit hun isolement te halen met kunstzinnige en creatieve projecten.

De jonge asielzoekers ontwikkelen samen met studenten en vrijwilligers binnen de setting van een 'Open Atelier' een voorstelling of workshops. Vanuit universele kunstvormen, zoals muziek, drama en dans, maken ze verbinding met elkaar. Door samen een programma te ontwikkelen leren de deelnemers nieuwe culturen kennen op een spontane en vrije manier. De groep van vrijwilligers zorgt samen voor verandering. Met z'n allen genieten ze vooral van de weg naar wat er ontstaat.

Het Oranje Fonds heeft drie Appeltjes van Oranje weg te geven. Er zijn in totaal nog 40 projecten in de race voor de prestigieuze prijzen. Stemmen kan tot en met 16 januari 23.59 uur via de website van het Oranje Fonds. De prijzen worden in mei uitgereikt door Koningin Máxima op Paleis Noordeinde. De drie winnaars ontvangen een bronzen beeldje, gemaakt door Prinses Beatrix, en een geldbedrag van 15.000 euro.

stem.oranjefonds.nl

Meer berichten