Grietus Bles.
Grietus Bles. (Foto: 't Koor)

Oprichter 't Koor legt na vijf jaar hamer neer

Beuningen - Grietus Bles, oprichter en voorzitter van 't Koor in Beuningen, legt de voorzittershamer van het smartlappenkoor neer.

In mei van dit jaar bestaat 't Koor vijf jaar. Al die tijd was oprichter Grietus Bies voorzitter van de vereniging. Hij vindt nu dat het tijd is om de hamer over te dragen en dat doet hij tijdens de komende ledenvergadering.

In mei 2014 hadden Grietus Bies en Joop Moser (al enige tijd erelid) het idee dat er ruimte was voor een smartlappenkoor in Beuningen. Zij richtten een vereniging op en vroegen Erik Fortier als dirigent van de 't Koor. Binnen de kortste tijd was dit koor 80 man en vrouw sterk en daarmee één van de grootste koren in de omgeving. Al die jaren is er een wachtlijst voor nieuwe leden, waarmee duidelijk is dat er behoefte is aan een koor met dit repertoire.

Iedere maandagmiddag verzamelen de leden zich in De Lèghe Polder voor een gezellige middag en voor het repeteren van de voornamelijk Nederlandse liederen. Vier tot zes keer per jaar zijn er uitvoeringen. Voorzitter Grietus Bies wil nu meer gaan reizen en draagt tijdens de ledenvergadering van 14 januari de hamer over aan Antonette Tijsse-Klasen, één van de jongere leden.

Behalve Grietus stelt ook Herman Zuuring zijn bestuursfunctie beschikbaar, zodat een vernieuwd bestuur kan beginnen met de voorbereidingen van het 1ste lustrum, later dit voorjaar.

Meer berichten