Daphne Bergman wordt benoemd tot de nieuwe burgemeester van de gemeente Beuningen door Clemens Cornielje (de commissaris van de Koning in Gelderland).
Daphne Bergman wordt benoemd tot de nieuwe burgemeester van de gemeente Beuningen door Clemens Cornielje (de commissaris van de Koning in Gelderland). (Foto: GER LOEFFEN)

Bergman officieel burgemeester

Afgelopen vrijdag werd waarnemend burgemeester Daphne Bergman benoemd tot burgemeester van de gemeente Beuningen.

BEUNINGEN - Daphne Bergman kwam een jaar geleden naar Beuningen, toen Carol van Eert, de vorige burgemeester, afscheid had genomen. Bergman zou als waarnemend burgemeester blijven totdat er een nieuwe burgemeester was gevonden, maar de taak voelde voor haar zo passend dat ze zelf ook reageerde op de vacature. Uit de sollicitatieprocedure kwam ze als meest geschikt naar voren en zodoende werd Bergman door de gemeenteraadsleden voorgedragen als nieuwe burgemeester van Beuningen. Bergman werkte eerder als wethouder in Gouda.

Blij met de benoeming
Tijdens de nieuwjaarsreceptie dezelfde dag uitte Bergman haar plezier en trots dat ze benoemd is. "Ik mag het nu met recht zeggen: ik ben jullie burgemeester! Het afgelopen jaar ben ik als waarnemend burgemeester gastvrij ontvangen. Ik heb veel van jullie al ontmoet. Nu krijg ik de kans om jullie nóg beter te leren kennen.

...

Het is een fantastisch begin van 2019 voor mij en mijn gezin. Ik kan met volle overtuiging zeggen dat de gemeente Beuningen niet alleen als thuis voelt, het wordt ook daadwerkelijk mijn – ons – thuis."

Wens voor de gemeente
Bergmans wens voor de gemeente de komende jaren is dat inwoners kunnen vasthouden aan wat zo kenmerkend Beunings is: saamhorigheid. "Beuningen is een veerkrachtige samenleving en kan tegen een stootje, maar ook wij kennen kwetsbare inwoners, eenzamen – oud en jong. Mensen die soms een steuntje in de rug nodig hebben

...

Hoe fijn is het dan om elkaar te kennen, zodat we elkaar kunnen helpen om het leven wat lichter te maken? Ik weet dat wij in Beuningen het 'nabuurschap' hooghouden. De sociale samenhang is groot in onze dorpen. Laten we er samen voor zorgen dat we dit met elkaar vasthouden."

Op de koffie bij Daphne
Bergman maakt graag nader kennis met de inwoners van de gemeente. Daarom bezoekt ze deze maand verschillende dorpshuizen om samen een kopje koffie te drinken. De data zijn: vrijdag 18 januari tussen 10.00 en 12.00 in De Lèghe Polder (Beuningen),18 januari tussen 15.00 en 17.00 in De Paulus (Winssen), vrijdag 25 januari tussen 10.00 en 12.00 't Hart (Ewijk) en 25 januari tussen 15.00 en 17.00 in 't Centrum (Weurt).

Meer berichten