De verwoeste binnenstad van Nijmegen na het bombardement van 1944. (Foto: Regionaal Archief Nijmegen)
De verwoeste binnenstad van Nijmegen na het bombardement van 1944. (Foto: Regionaal Archief Nijmegen) (Foto: Regionaal Archief Nijmegen)

OBK zingt bij viering 'leven, hoop en toekomst'

22 februari herdenkt Nijmegen het bombardement van 1944. Omdat het 75 jaar geleden is doet men dit uitgebreid, met op 21 februari een bijeenkomst rondom het thema 'hoop', met duizend lichtjes op de brandgrens, toespraken en 700 zangers in de stad. Het Beuningse koor OBK levert een muzikale bijdrage.

NIJMEGEN - Tijdens de bijeenkomst op de 21e vinden er rondom de brandgrens in de binnenstad herdenkingen plaats. Bij elk brandplaatje (een afbeelding met een vlam en de geboortedata en namen van slachtoffers) zullen mensen een herinnering delen, zingen koren een toepasselijk repertoire en/of geven dichters en muzikanten een voordracht.

Het Beuningse koor OBK (Oefening Baart Kunst) zingt liederen over het thema 'hoop' bij monument 'De Schommel' (aan de Raadhuishof, bij het stadhuis). Om 19.59 geven de klokken van de Stevenskerk het startsignaal en om 20.16 luiden ze weer als afsluiting. Na afloop kan het publiek gratis twee exposities over de oorlog bezichtigen bij het museum Het Valkhof. Tussen 20.20 en 20.45 uur zingt hier het Nijmeegse Gemeentekoor en om 21,00 uur zingt Huug Duin een lied ('Mijn Stad') . Saxofonist Bo van de Graaf speelt aan de kop van het Kelfkensbos.

Meer berichten