Tegenpolen in debat Groene Heuvels

Recreatiepark de Groene Heuvels in Ewijk huisvest nu vooral buitenlandse werknemers. Recreanten kunnen alleen nog terecht bij particulieren die hun bungalow toeristisch verhuren. 

EWIJK - Op de Groene Heuvels staan 205 bungalows. De Gelderlander schrijft: Sander van der Weerden (eigenaar van Groene Heuvels Exploitatie) verhuurt namens eigenaren zo'n zestig van die huisjes. In een 'stuk of 35 bungalows' verblijven, zegt hij, inmiddels buitenlandse medewerkers. "We zitten in een overgangsfase. De huisjes die vrijkomen, verhuren we niet meer aan toeristen. Uiteindelijk komen er in vijftig huisjes arbeidsmigranten. Een paar huisjeseigenaren hebben bezwaar en gaan waarschijnlijk niet mee in ons plan." Van der Weerden schat in dat daarnaast zeker tachtig huisjes van particulieren - die op eigen gelegenheid hun bungalow verhuren - buitenlandse werknemers als huurder hebben.

De huisjeseigenaren die bezwaar maken vrezen voor meer zwerfvuil en voor een 'invasie van arbeidsmigranten op de Groene Heuvels'. "Als Van der Weerden vijf mensen in een huisje stopt, kunnen het wel zevenhonderd werknemers worden."

De gemeente Beuningen en grondeigenaar Leisurelands, willen dat de Groene Heuvels een recreatiepark blijft en dreigen met handhaving van de regels. In een brief aan de huisjeseigenaren liet Leisurelands weten over te gaan tot het opleggen van sancties.

Van der Weerden is naar eigen zeggen van plan om de Groene Heuvels drie jaar onder te verhuren aan Poolse werknemers en het park daarna terug veranderen in een recreatiepark. Tijdens de verhuur aan Poolse mensen wordt een deel van de huuropbrengst in een spaarpot gestopt. Met de bedragen wil de beheerder het park een flinke opknapbeurt geven, zo zegt hij. De huisjeseigenaren zijn bang dat de verhuurde bungalows na die drie jaar helemaal 'uitgewoond' zullen zijn.

Meer berichten