Wijzigingen buslijnen regio

REGIO - Sinds december rijden de buslijnen 2 (op marktdagen tot 20.00 uur) en de lijnen 14, 33, 58 en 80 (alle dagen) via de haltes Nijmegen Valkhof, Hertogplein en Nassausingel naar het station. Dit vanwege de werkzaamheden aan de Waalkade (tot medio juni). In de praktijk is echter gebleken dat deze route vaak tot vertragingen leidt. Daardoor komen bussen te laat op het station aan, waardoor reizigers aansluitende bussen/treinen missen. Daarom is besloten om met ingang van 24 februari via de Singels te rijden.

Gewijzigde omleidingsroutes
In onderstaand overzicht staat per lijn aangegeven welke route de bus rijdt met ingang van 24 februari.
Lijn 2: op zaterdag, zondag en maandag (tot 20.00 uur) rijdt lijn 2 via de Singels en stopt daar bij de halten Canisiussingel en Nassausingel. Op de terugweg rijdt deze bus dezelfde route in tegenovergestelde richting. Na 20.00 uur, en op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag de gehele dag, rijdt lijn 2 de normale route via de Burchtstraat en Plein 1944.
Lijn 14: rijdt alle dagen van de week via de Singels en stopt daar bij de halten Canisiussingel en Nassausingel. Op de terugweg rijdt deze bus dezelfde route in tegenovergestelde richting.
Lijn 33: rijdt alle dagen van de week via de Singels en stopt daar bij de halten Canisiussingel en Nassausingel. Op de terugweg rijdt deze bus dezelfde route in tegenovergestelde richting.
Lijn 58: op zaterdag, zondag en maandag (tot 20.00 uur) rijdt lijn 58 via de Singels en stopt daar bij de halten Canisiussingel en Nassausingel. Op de terugweg rijdt deze bus dezelfde route in tegenovergestelde richting. Na 20.00 uur, en op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag de gehele dag, rijdt lijn 58 de normale route via de Burchtstraat en Plein 1944.
Lijn 80: rijdt alle dagen van de week via de Singels en stopt daar bij de halten Canisiussingel en Nassausingel. Op de terugweg rijdt deze bus dezelfde route in tegenovergestelde richting.

Ongewijzigde omleidingsroutes
Voor de lijnen 8 en 82 blijft de omleidingsroute ongewijzigd:
Lijn 8: op zaterdag, zondag en maandag (tot 20.00 uur) rijdt lijn 8 na de halte Prins Hendrikstraat via de halte Nassausingel naar het station. Op de terugweg rijdt deze bus dezelfde route in tegenovergestelde richting. Na 20.00 uur, en op dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag de gehele dag, rijdt lijn 8 de normale route via Burchtstraat en Plein 1944.
Lijn 82: rijdt alle dagen van de week via de haltes Sint Canisiussingel en Nassausingel naar het station. Op de terugweg rijdt deze bus dezelfde route in tegenovergestelde richting.

Breng Flex
Er is ook een optie om te reizen met Breng Flex - deze blijft gehandhaafd. Op dertig meter afstand van de bushalte Waalkade is er een halte aan de rotonde, vanwaar reizigers Breng Flex kunnen boeken naar iedere andere halte in Nijmegen, Oosterhout, Lent en Wijchen. Meer informatie daarover is te vinden op www.brengflex.nl

Meer berichten