Parkeergids gehandicapten

Voor de gebruikers van de gehandicaptenparkeerkaart (GHPK) blijkt het lastig om van elke afzonderlijke gemeente de regels te onthouden, want die kunnen nog wel eens verschillen. Hierdoor kunnen misverstanden of stress ontstaan en in het ergste geval loopt men een bekeuring op. Sommige weggebruikers zoeken de regels op via het internet of bellen met de gemeente, politie of stadsdienst om te voorkomen dat ze fouten maken met parkeren.

REGIO - Om de voorbereiding van een dagje uit wat aangenamer te maken, en om aan de onzekerheid een einde te maken, heeft dhr. Jan Schaminee een parkeergids samengesteld. "Ik heb alle parkeergegevens van elke Nederlandse gemeente opgevraagd en verzameld. Ik heb de gegevens gecontroleerd door ze te vergelijken met de gegevens van de politie en de stadsdiensten. Hierna heb ik alle Nederlandse gemeenten op alfabetische volgorde gezet en de gegevens verwerkt in een lijst. Ook heb ik een aantal sponsoren gezocht en een drukkerij gevonden om mijn idee werkelijkheid te laten worden. Daardoor is het mogelijk geworden om de prijs laag te houden."

Dit alles heeft geresulteerd in de 'Parkeergids voor het gebruik van de gehandicaptenparkeerkaart'. De gids past in de hoes van de GHPK, dus is handig mee te nemen. De prijs van de gids is € 12.50 inclusief de verzendkosten. Kopers betalen na ontvangst van de gids. Bestellen via: parkeergids@gmail.com.

Meer berichten