Waalvaarten met uitleg Rob Jaspers

De Waal met zijn bochten is altijd fascinerend. Tijdens de Waaltochten van De Gelderlander (met journalist Rob Jaspers als gids) is dat op een bijzondere wijze te beleven. Ook in maart en april geeft hij uitleg op de Pannenkoekenboot over de ontwikkelingen op en rond de Waal.

NIJMEGEN/WEURT - Jaspers geeft tijdens de tochten toelichting op de veranderingen langs de Waal. De nieuwbouw aan het Waalfront West rukt op. De kolencentrale bij de sluis van Weurt wordt stap voor stap afgebroken. Maar ook de (resten van) steenfabrieken langs de Waal hebben allemaal een bijzondere geschiedenis. Jaspers laat de bezoekers anders kijken naar de binnenvaartcontainerterminal en het rivierpark Lent. Bovendien staat hij stil bij de verrassende natuurontwikkeling langs de rivier.

De Waalvaarten staan gepland op zondag 10 maart en zaterdag 23 maart, om 11.30 uur. Ook staat er een tocht op zaterdag 6 april gepland om 11.30 uur. De Waaltochten kosten 10 euro, waarvan 3 euro naar het lichtplan van de St. Stevenskerk gaat. Reserveren kan via www.pannenkoekenboot.nl of telefonisch via 024-3601262.

Meer berichten