Uw stem uitbrengen kan in een stemlokaal bij u in de buurt. Speciaal voor deze gelegenheid is er ook een stembureau in het Huis der Provincie ingericht op 20 maart 2019, open van 7:30-21:00 uur.
Uw stem uitbrengen kan in een stemlokaal bij u in de buurt. Speciaal voor deze gelegenheid is er ook een stembureau in het Huis der Provincie ingericht op 20 maart 2019, open van 7:30-21:00 uur. (Foto: )

Wat te stemmen bij Statenverkiezing?

Op 20 maart zijn de verkiezingen van Provinciale Staten. Stemgerechtigden mogen dan hun stem uitbrengen op de partij van hun keuze. In Gelderland heeft u de keuze uit vijftien partijen. Voorafgaand aan de verkiezingen zijn er diverse debatten en andere activiteiten waar u van dichtbij kennis kunt maken met de partijen, de leden en hun standpunten. In het Huis der Provincie zijn er activiteiten op 18, 19 en 20 maart.

Gelders Debat met 15 lijsttrekkers
Op 18 maart organiseert Omroep Gelderland het Gelders Debat met de lijsttrekkers van de vijftien partijen waar Gelderlanders op kunnen stemmen. Aan de hand van actuele thema's gaan de lijsttrekkers met elkaar in discussie. Erik van der Pol en Annemieke Schakelaar presenteren het debat. Het debat is in het Huis der Provincie en tussen 20.00 en 21.00 uur live uitgezonden bij Omroep Gelderland. U bent van harte welkom om dit debat van dichtbij bij te wonen. Aanmelden is niet nodig. Denkt u aan uw identiteitsbewijs. Bij de entree passeert u detectiepoorten. Inloop: vanaf 19:00 uur.

Besloten slotdebat
Op 19 maart zendt de NOS zoals gebruikelijk het slotdebat uit, rechtstreeks op NPO 1. In het Huis der Provincie doen alle dertien landelijke partijleiders mee. Loting bepaalt wie tegen wie uitkomt; de stellingen waarover wordt gedebatteerd hebben de partijen zelf ingebracht. De leiding van het debat is in handen van Rob Trip. Het debat begint om 20.33-22.00 uur, NPO 1.
Dit debat is besloten.

Wie zijn de winnaars?
Het antwoord op deze vraag leren we op de uitslagenavond, op 20 maart. De NOS en Omroep Gelderland zenden de uitslagenavond rechtstreeks vanuit het Huis der Provincie uit. Rob Trip presenteert de avond en Dionne Stax vertelt de uitslagen. U bent van harte welkom om de uitslagen en de voorlopige representatieve uitslagen van de verkiezingen (exitpolls) bij te wonen in het Huis der Provincie. Aanmelden is niet nodig. Denkt u aan uw identiteitsbewijs. Bij de entree passeert u detectiepoorten. Inloop: vanaf 19:30 uur.

Stembureau
Uw stem uitbrengen kan in een stemlokaal bij u in de buurt. Speciaal voor deze gelegenheid is er ook een stembureau in het Huis der Provincie ingericht op 20 maart, open van 7:30-21:00 uur.

Huis der Provincie
Het Huis der Provincie is een monumentaal pand in het centrum van Arnhem. Het is de plek waar medewerkers van de provincie samen met inwoners, andere overheden en bedrijven werken aan een 'Gaaf Gelderland', zodat Gelderlanders prettig kunnen wonen, werken, studeren en ontspannen in de provincie. Bezoekadres: Markt 11, 6811 CG Arnhem

Wilt u meer weten over de verkiezingen, de partijen en andere zaken? Kijk dan op gelderland.nl/verkiezingen.

Meer berichten