Beuningse Boys: eerste klus interimtrainer goed verlopen

BEUNINGEN - Nadat er afgelopen week een trainerswissel plaatsvond bij Beuningse Boys, stond er zondag met de uitwedstrijd tegen Brakkenstein een eerste klus op het programma voor interim-trainer Ivo den Bieman. Beide teams gingen in de openingsfase op zoek naar de aanval, maar door de hevige wind was goed voetbal niet mogelijk. Toch probeerden de clubs er het beste van te maken en met wat schotjes van een afstand werd het vijandelijke doel bestookt. Net als tijdens de wedstrijd die men onlangs in Beuningen speelde, was het Brakkenstein dat op voorsprong kwam. Mark van den Boogaard speelde zich met een goede actie vrij en liet met een goed geplaatst schot in de bovenhoek van het doel Boys-keeper Jimmy van Veen kansloos.

Beuningse Boys ging na dit tegendoelpunt beter voetballen en kreeg wat meer kansen. De Boys zien schoten van Erik Middelhof en Perrin Muller stranden op doelman Jeroen Albers. Die moet echter vlak voor de rust het antwoord schuldig blijven op een afstandspoeier van Roan Dollman, die zijn inzet via de onderkant van de lat achter de lijn ziet belanden. Gelukkig ziet de goed leidende scheidsrechter Arnoldus dit ook en zo gaan beide teams met een 1-1 stand de rust in.

Na de rust is het Beuningse Boys dat steeds meer het initiatief neemt. Brakkenstein heeft echter de wind mee en probeert om van een afstand gevaarlijk te worden. Beuningen houdt het overwicht en het weet in de 84e minuut verdiend op een 1-2 voorsprong te komen als Roan Dollman na een goed lopende aanval de bal in de hoek weet te schuiven.

Brakkenstein zet vervolgens alles op alles om de stand gelijk te trekken: het team gaat één op één spelen. Er ontstaan wat hachelijke situaties voor het doel van de Boys, maar er wordt niet gescoord. Aan de andere kant is het wel raak als invaller Luuk Könning profiteert van de geboden ruimte achterin bij Brakkenstein en met een hard schot de bal in de bovenhoek schiet. Daarmee beslist hij de wedstrijd en boeken de Boys een belangrijke overwinning in strijd om klassebehoud.

Meer berichten