Mell & Vintage Future speelden vorig jaar als openingsact op Vrijpop. (Foto: Hans Stokkemans)
Mell & Vintage Future speelden vorig jaar als openingsact op Vrijpop. (Foto: Hans Stokkemans) (Foto: Hans Stokkermans)

Nieuwe naam Vrijpop: Mell & Vintage Future

Vorig jaar, toen ze als openingsact op het Vrijpoppodium stonden bliezen ze het publiek al weg. Duidelijk was dat soul-act Mell & Vintage Future vast nog wel een keer terug zou komen.

BEUNINGEN - Aandachtige tv-kijkers kennen Mell van haar deelname aan The Voice en van het duet dat ze daarna opnam met Douwe Bob. Maar hoe is haar daarna vergaan?

Mell heeft eindelijk haar plek gevonden bij Nico Brandsen en Ton Dijkman, die als sessiemuzikanten hun sporen ruimschoots hebben verdiend. Ton en Nico wilden naast hun sessiewerk ook wel eens wat voor eigen rekening doen. zo werd Vintage Future geboren. Een koppeling tussen Mell en de muzikanten bleek voor hen de perfect match: hun gedeelde passie voor soulmuziek is evident.

De eerste gezamenlijke single 'Call My Name' werd met speels gemak opgenomen en Rob Stenders draaide het lied al snel op Radio 2.
Met een miniem aantal instrumenten weet het trio een vol geluid neer te zetten, wat ook te horen is op vervolgsingles 'High On Love', 'Central Station' en 'Alright'. Een album verschijnt binnenkort in april, daarna is Mell & Vintage Future te zien op de vierde editie van Vrijpop.

Andere namen op Vrijpop zijn Flavium, Riverland, The Eastway, The Beatnik, Sweet en Soul, Scotch en The Fast Lane.

Meer berichten