Verleden aan zee

Zaterdag 23 maart speelt de film Manchester at the Sea in Theater de Molen om 19.30 uur. Een film over een hechte gemeenschap waar het verleden lang kan doorwerken.

BEUNINGEN - Manchester by the Sea vertelt het verhaal van de familie Chandler, een arbeidersgezin uit Massachusetts. Nadat zijn oudere broer Joe (Kyle Chandler) plotseling komt te overlijden, krijgt Lee (Casey Affleck) de voogdij over zijn neef (Lucas Hedges). Lee wordt herinnerd aan een tragisch verleden met zijn vrouw Randi (Michelle Williams) in de omgeving waarin hij is opgegroeid.

Voor zijn derde speelfilm verruilt scenarist en regisseur Kenneth Lonergan de bourgeois-bubbel van New Yorks Upper East Side uit zijn meesterwerk Margaret (2011) voor de titulaire havenplaats in de buurt van Boston. Dit is geen plek van juristen, exotische vreemdelingen en operabezoeken, maar van lokale sheriffs, behulpzame buren en dronken stamgasten. Lonergan schetst een hechte gemeenschap waar het verleden lang kan doorwerken. Dat laatste zorgt voor het meeste drama in het deels via flashbacks en tijdlussen.

Lee Chandler (Casey Affleck) was ooit deel van de hechte vissersgemeenschap, maar op een nacht heeft hij in beschonken staat zijn huis, vrouw en drie kinderen achtergelaten om bier te halen. We leren hem kennen wanneer hij als morsige conciërge in Boston een anoniem leven leidt, ver weg van zijn vroegere leven. Het abrupte overlijden van zijn broer dwingt hem echter om naar Manchester terug te keren en verantwoordelijkheid te nemen voor de opvoeding van zijn puberende neef Patrick (Lucas Hedges). Deze terugkeer gaat gepaard met een hoop zelfhaat, zelfmedelijden en onbegrip, omdat hij de gemeenschap die hem geëxcommuniceerd heeft weer onder ogen moet komen. 

Kaarten kosten online € 7,50 en aan de kassa € 8,50. Zie Theaterdemolen.nl

Meer berichten