Weurt slaat de maat

Eenieder kent wel het tv-programma Maestro. Daarin proberen BN'ers als dirigent de maat te slaan en een muziekstuk tot een goed einde te brengen. Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan houdt muziekvereniging N.A.G. op zondagmiddag 24 maart ook een Maestroconcert in Weurt. Bekende mensen uit onze gemeente en in het bijzonder uit de Weurtse gemeenschap staan die middag op de bok als dirigent.

WEURT - De volgende personen verlenen hun medewerking aan dit Maestroconcert: Daphne Bergman, onze eigen eerste burger van de Gemeente Beuningen; Frans Grefkens, conciërge van de basisschool De Ruyter; Jan de Waal, de Herder van onze Weurtse geloofsgemeenschap; Cristel Keijser, mede-eigenaar van ontmoetingsplek Keijser Gastvrij en natuurlijk mag net na Carnaval onze Dorstlustige Hoogheid Prins Berry niet ontbreken.

De Maestro's zullen een muziekstuk dirigeren en samen met de Weurtse fanfare ervoor zorgen dat het muziekstuk klinkt zoals de componist het bedoeld heeft. Uitdaging: alle deelnemers zijn minder bekend met het dirigeren. De organisatie heeft samen met dirigent Herman van Teffelen voor iedereen een passend muziekstuk gevonden. Het zijn stukken geworden die te maken hebben met het beroep, de bekendheid en voorkeur van de persoon. De dirigenten in spé zullen door een vakjury worden beoordeeld en natuurlijk heeft het publiek ook een belangrijke stem. Aan het einde van de middag wordt bekend gemaakt wie de Weurtse Maestro wordt.

De middag vangt aan om 14.00 uur en vindt plaats in ontmoetingsplek De Kloosterhof, Kapittelweg 2 in Weurt. Het evenement is vrij toegankelijk.

Meer berichten