Foto:

Een bijzondere staking bij De Triangel

Ondanks het feit dat de leerkrachten van Montessorischool De Triangel het volmondig eens zijn met de aanleiding voor de landelijke onderwijsstaking van afgelopen vrijdag, reisden zij die dag niet af naar Den Haag, maar gingen de deuren van de school gewoon open. Nou ja, gewoon…

BEUNINGEN - De spellingkaarten bleven nu eens in hun doos en de rekenschriften werden ook niet uit de kast gehaald. In plaats daarvan speelden leerlingen Fifa met meester David, Monopoly of Uno in de klas van juf Sanne en na het buitenspelen leek de school wel op een echte bioscoop.

Eerder die week had een aantal ouders de handen ineen geslagen om de leerkrachten eens in de watten te leggen en zo ontstond het idee van een Leraren Verwendag. Samen met de leerlingen werden overheerlijke Italiaanse gerechten bereid. Ook maakten ze servetringen, tafellopers en menukaarten. Met een nieuw logo, want De Triangel was voor één dag Il Triangolo. Terwijl ouders schalen met pastasalade, bruschetta, tiramisu of cupcakes naar binnen brachten en leerlingen bezig waren met het inrichten van hun eigen Italiaanse restaurant, werden de leerkrachten getrakteerd op een ontspannende rugmassage van Manuela Hanssen (van Massagepraktijk Sapan in Ewijk).

Het werd een schooldag om niet snel te vergeten. ''Zo is school echt vet!'' en ''Volgende week vrijdag weer!''

Meer berichten