HVB rent Stadscross en Stevensloop

NIJMEGEN - Zaterdagavond was er een stadscross in Nijmegen waaraan vijftien HVB-lopers meededen. De route ging door de Bastei en de Stevenskerk, over vele trapjes en langs smalle doorgangen. Een pittige zeven kilometer! Peter Kulsdom was de eerste HVB'er die over de streep kwam.

Op zondag volgde de Stevensloop, waarbij tien lopers de vijf kilometer liepen. Ron Budde leverde een knappe prestatie: na ruim een jaar blessureleed kwam hij als snelste HVB-loper binnen met een tijd van 30.55.

Ook op de tien kilometer deden tien leden mee. Zij renden een rondje via de Oversteek en de Waalbrug. Ondanks de hagelbuien en de stevige wind wist Frans Bruil toch een 41.13 op deze afstand te lopen en Wiebke Lukker was de eerste dame met 51.38.

Voor de halve marathon hadden zich ook tien leden aangemeld. De eerste kilometers gingen voor de wind, maar na twaalf kilometer op de dijk bij Bemmel kregen ze de volle laag. Annemarie Dekker ging ondanks de ziekte van haar moeder toch van start en had 2.14.50 nodig voor de halve marathon. Hier hadden de lopers grote delen de wind mee, maar na twaalf kilometer was dit voorbij. Op de dijk in Bemmel kregen ze de volle laag. Ondanks de niet-ideale weersomstandigheden wist Gijs van den Hurk een schitterende tijd te lopen 1.28.33 en eindigde als eerste in zijn categorie, 60+.

HVB kan terugkijken op een mooie Stevensloop. Op de zondag waren er voor alle deelnemers na afloop bij ZRCN koffie, soep en broodjes.

Meer berichten