Radicale (on)eerlijkheid

WIJCHEN - Donderdagavond 21 maart is de psycholoog Guus Essers te gast bij Rotaryclub Wijchen Beuningen Tweestromenland. Essers, die zich al ruim 25 jaar bezig houdt met de psychologie van de leugen, spreekt over 'radicale eerlijkheid en -oneerlijkheid'. Belangstellenden zijn van harte welkom, in 'Thuis bij Fien' in Wijchen.

Mensen zijn sociaal levende wezens en liegen is de smeerolie van een goede samenwerking, vindt Essers. In zijn bestseller 'Ik weet dat u liegt;' waarvan inmiddels de vijfde druk is verschenen, neemt hij allerlei leugens en vormen van bedrog onder de loep. Van leugentjes om bestwil, waaraan we ons allemaal dagelijks schuldig maken, tot minder onschuldige leugens en manipulaties.

Op 21 maart gaat Essers met name in op frauduleus handelen. Een belangrijk thema is ook hoe we leugens kunnen herkennen. Hoe en wanneer kunnen we aan iemand zien of hij of zij liegt? Kan het taalgebruik een indicatie zijn? Is het te zien aan lichaamstaal? Voor Rotary snijdt Essers een spannend thema aan. Wereldwijd gaan Rotarians uit van de '4-Way Test'. Dat betekent dat je je bij alles wat je denkt, zegt of doet, moet afvragen 1) of het waar is, 2) of het billijk is voor alle betrokkenen, 3) of het onderling vertrouwen en vriendschap bevordert, en 4) of het allen ten goede komt?

Kennis maken met Rotaryclub Wijchen Beuningen Tweestromenland?
Rotaryclub Wijchen Beuningen Tweestromenland komt elke donderdag bijeen in 'Thuis bij Fien' in Wijchen. Soms houdt de Rotaryclub een open avond, waarop iedereen van harte welkom is. Zo wil de Rotaryclub meer mensen uit onze omgeving kennis laten maken met wat Rotary is en doet. Wilt u kennis maken met Rotary en tegelijkertijd een interessante lezing bij wonen, meld u dan aan via secretaris@rotarywbt.nl . De toegang is gratis. De lezing in de zaal van 'Thuis bij Fien', Oude Klapstraat 10 in Wijchen, begint om 19.15 uur en is uiterlijk om 20.30 uur afgelopen.

Meer informatie over Guus Essers: http://srs-groep.nl/index.htm . Meer informatie over de Rotaryclub: https://www.rotary.nl/wijchenbeuningentweestromenland/

Meer berichten