} Logo koerierbeuningen.nl


U18 Challenge Beuningen
U18 Challenge Beuningen (Foto: Niels Aarts)

Challenge finaledag in De Tinnegieter

Beuningen - Zaterdag 6 april staat de Challenge Finaledag op het programma in sporthal De Tinnegieter. Dit is de laatste competitiedag van het seizoen waarop alle teams van de basketbalvereniging uit Beuningen thuis spelen. Traditiegetrouw wordt deze dag feestelijk aangekleed.

Heren 2

De Heren 2 van Challenge bezetten momenteel de 6e positie in de tweede klasse, waar 11 teams aan deelnemen. Afgelopen weekend werd de 6e positie veiliggesteld door te winnen van directe concurrent Black Stars uit Rhenen (8e). Met nog twee wedstrijden te gaan staat concurrent Tower Jumpers uit Barneveld (5e) op eenzelfde aantal punten, maar heeft het het een wedstrijd minder gespeeld, een positief onderling resultaat en een relatief makkelijk programma. Tower Jumpers speelt nog tegen de nummers 9, 11 en 4. Challenge speelt daarentegen tegen de nummers 3 en 4.

De kans lijkt klein dat de Heren 2 nog een plek gaan stijgen.Deze zaterdag speelt het team tegen BV Batouwe uit Bemmel (3e). Eerder dit seizoen werd er van dit team met 59-51 verloren. Een resultaat dat perspectief biedt, het team van Challenge stond namelijk een groot gedeelte van de wedstrijd op voorsprong. De vorm van Challenge spreekt in het voordeel: van de laatste vijf wedstrijden werden er drie gewonnen. Batouwe wist maar één wedstrijd winnend af te sluiten. Het belooft een spannende wedstrijd te worden tussen Challenge en Batouwe. Aanvang: 11.00 uur op veld 1.

U18

Met nog twee wedstrijden te gaan is het ontzettend spannend aan de kop van de tweede klasse, waarin de U18 van Challenge haar wedstrijden speelt. Koploper Pluto uit Wageningen staat twee punten voor op de mannen van Challenge. De mannen in het oranje-zwart spelen nog tegen de nummers 8 en 5 van de competitie. Pluto speelt nog tegen de nummers 5 en 4. Mochten de twee teams op een gelijk aantal punten eindigen, dan zal er op neutraal terrein een beslissingswedstrijd worden gespeeld. De winnaar van deze wedstrijd mag zich kampioen van de competitie noemen.

Deze zaterdag zal er van de nummer laatst Wyba uit Wijchen (8e) gewonnen moeten worden. De afgelopen twee edities eindigden in 27-67 en 103-21, beiden werden gewonnen door Challenge. Ook de vorm spreek in het voordeel, van de afgelopen vijf wedstrijden wist het team van coach Remco vier wedstrijden te winnen. Wyba wist er één winnend af te sluiten. Aanvang 11.00 uur op veld 2.

Heren 1

Afgelopen weekend heeft de Heren 1 de kampioenswedstrijd van Red Giants uit Meppel verloren. De titelaspiraties kunnen hiermee definitief de vrieskist in. Een tweede plek is realistisch, met nog vier wedstrijden te gaan staat de Heren 1 gelijk met Trajanum uit Nijmegen (4e) en één punt achter WSV uit Apeldoorn (2e), dat een wedstrijd meer gespeeld heeft. Ten opzichte van deze twee teams beschikt Challenge over een positief onderling resultaat, wat betekent dat bij een gelijke stand aan het einde van de competitie, Challenge bovenaan komt te staan.

Om de tweede plaats te bereiken dient de wedstrijd van deze zaterdag gewonnen te worden van Pluto uit Wageningen, dat in de competitie van 14 als 6e geklasseerd staat. De mannen in het oranje-zwart hebben twee van de afgelopen vijf wedstrijden gewonnen, waar Pluto er drie wist te winnen. De wedstrijd eerder dit seizoen in Wageningen werd met 54-62 gewonnen door Challenge. Aanvang 13.15 uur op veld 1.

U14

De U14 van Challenge speelt dit jaar voor het eerst competitief basketbal. Met het kleine aantal spelers wist men dit seizoen één wedstrijd te winnen en staat het in punten gelijk met Pluto (10e).

Deze zaterdag komt Basketiers '71 (2e) uit Zevenaar op bezoek. Eerder dit seizoen werd de uitwedstrijd door Challenge met 78-16 verloren. De thuiswedstrijd in De Tinnegieter lijkt een lastige opgave te worden, zij zullen de steun van de 6e man extra hard nodig hebben. Aanvang 13.15 uur op veld 2.

Meer berichten