Foto: Ger Loeffen

'Indiana Jones' wint Beuningse Kindergemeenteraad

Beuningen - Een avontuurlijk groepsuitje met spellen waarin je moet samenwerken: dat was het winnende idee tijdens de Kindergemeenteraad dinsdagavond. Basisschool De Reuzepas bedacht dit project met de naam 'Indiana Jones'. De bedenkers mogen 2500 euro besteden om het idee uit te voeren.

Dinsdagavond 2 april stemden 48 leerlingen tijdens de Kindergemeenteraad voor het beste plan rondom het onderwerp "Iedereen doet mee". Na een spannend debat won het projectvoorstel 'Indiana Jones', dat nog voor de zomervakantie wordt uitgevoerd.

Ongeveer 150 leerlingen uit groep 7 en 8 van zes basisscholen uit de gemeente Beuningen werkten de afgelopen weken aan projectvoorstellen voor de Kindergemeenteraad. De 48 beste debaters gingen gisterenavond aan de slag op het gemeentehuis. In 'fracties' werkten ze een projectvoorstel uit.

Het voorstel met als thema 'Iedereen doet mee' mocht 2500 euro kosten. Basisschool De Klavervier kwam met het idee voor een activiteitenmiddag in en rondom jongerencentrum Hotspot. Zij wilden onder andere voetballen, hockeyen en knutselen met alle deelnemende leerlingen.

Basisschool De Ruyter had het plan om een beleef-tocht te organiseren door het centrum van Beuningen. Zij wilden mensen bewustmaken van wat het betekent om een beperking te hebben.

De Wegwijzer had een activiteitenmiddag bedacht met de naam 'Joy4all'. Sportiviteit, creativiteit, waterpret en een springkussen zijn de belangrijkste elementen van de middag.

De Reuzepas bedacht 'Indiana Jones'. Dit is een avontuurlijk groepsuitje met een keuzeprogramma. Het programma bestaat uit spellen waarbij je moet samenwerken en zo elkaar leert kennen.

Een groepsfoto van leerlingen van groep 7/8 samen met de burgemeester; dit was het idee van basisschool De Triangel.

De Hoeven presenteerde de 'Beuningse Zomerfeesten'. Zij wilden activiteiten organiseren met kinderen en senioren in het park.

Het debat in de raadszaal werd gevolgd door ongeveer 150 ouders, docenten en klasgenoten. Zij volgden de discussie via een beeldscherm in de hal. Het werd spannend. Er was zelfs een tweede stemronde nodig, waarin de kindergemeenteraadsleden nog konden kiezen uit twee projecten: de 'Beuningse zomerfeesten' en 'Indiana Jones'. 

Meer berichten