Hospice en VPTZ Land van Maas en Waal onderzoeken fusie

Beuningen - De besturen van het Hospice 'Bijna Thuis Huis Maas en Waal' en de VPTZ Land van Maas en Waal hebben besloten te onderzoeken of een fusie tussen beide stichtingen haalbaar is.

Het Hospice is een plek waar zieke mensen met een levensverwachting van korter dan drie maanden die om wat voor reden dan ook niet meer thuis kunnen blijven, in een huiselijke warme sfeer afscheid kunnen nemen van hun leven. De VPTZ Land van Maas en Waal verleent bij de mensen thuis ondersteuning in deze periode door het gedeeltelijk overnemen van de thuiswake, overdag maar ook gedurende de nacht als dat nodig is.

Beide besturen vinden het belangrijk om één ingang te krijgen voor vragen over ondersteuning die mensen nodig kunnen hebben tijdens hun laatste fase van het leven. Eén ingang is ook belangrijk voor huisartsen, thuiszorgorganisaties en transferpunten. Het onderzoek is inmiddels gestart, waarbij beide besturen zorgvuldigheid belangrijker vinden dan snelheid.

2018 was een bewogen jaar. Het aantal gasten dat daadwerkelijk in het Hospice verbleef, verschilde niet zo heel veel met dat van andere jaren. Wel wisselde de bezetting van het huis sterk. Het jaar begon heel druk, met voortdurend 3, 4 of 5 kamers bezet en eindigde met een kortdurende leegstand. Er waren in 2018 60 aanvragen, die tto 44 opnames leidden. De jongste gast was 43 en de oudste 92 jaar. De gemiddelde verblijfsduur was 26 dagen. De kortste 1 dag en de langste 161 dagen. Uit de gemeente Beuningen werden 4 gasten opgenomen.

De Lions-club Maas Waal heeft voor vrijdag 14 april een benefietconcert van de Josti-band en het Maas en Waals Mannenkoor georganiseerd. Aanvang 14.15 uur in De Vereeniging in Nijmegen. Jochem van Gelder presenteert. De opbrengst is voor de Respijtzorg in het Hospice.

www.lcmw.nl

Meer berichten