Werkzaamheden aan hoofdstroomkabel in Weurt

Weurt - Liander vervangt de komende tijd een hoofdstroomkabel onder het Maas-Waalkanaal bij Sluis Weurt. Het fietspad is daarom afgesloten. 

Er is een storing in één van de hoofdkabels en daarom vervangt Liander deze. Dit gebeurt met een gestuurde boring. Vanuit Weurt worden stalen buizen aan elkaar gelast, waarin de nieuwe stroomkabel uiteindelijk komt te liggen. Deze buis wordt ineens onder het kanaal door getrokken, om daarna de stroomkabel erin te leggen. De buis is vóór het doortrekken aan de Weurtse kant erg lang. De buis ligt daarom op rollers over het noordelijk fietspad van de Van Heemstraweg in Weurt. Dit van de oostkant van de kruising met de Kerkstraat tot aan de Pastoor van der Marckstraat.

Vanaf woensdag 3 april is de Kerkstraat in Weurt ter hoogte van de Van Heemstraweg afgesloten voor alle verkeer, inclusief voetgangers. Dit duurt naar verwachting tot vrijdag 19 april. Men kan dus niet vanaf de Van Heemstraweg naar de Kerkstraat. De woningen en Eethuis 't Weurtse Hoekje in de Kerkstraat zijn vanaf de Pastoor van der Marckstraat wel bereikbaar. 

Omleiding

Het noordelijk fietspad van de Van Heemstraweg is ook afgesloten. Fietsverkeer wordt omgeleid via de Pastoor van der Marckstraat in het noorden van Weurt. Fietsers en voetgangers tussen het noordelijk en zuidelijk deel van Weurt kunnen gebruik maken van de oversteek met verkeerslichten bij de Jonkerstraat.

Doorgaand fietsverkeer richting Druten wordt omgeleid via de Westkanaaldijk en Pastoor van der Marckstraat.

Van Heemstraweg

Daarnaast geldt voor autoverkeer op de Van Heemstraweg een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. De maatregelen zijn met borden aangegeven.In de spits kan het iets drukker zijn. 

Tijdelijke bushalte  

Vanuit Weurt Noord is de noordelijke bushalte niet bereikbaar. Wie met de bus naar Druten wil, neemt tot 20 april de tijdelijke noodhalte bij de verkeerslichten van de Pastoor van der Marckstraat.

De losse buizen worden met vrachten aangevoerd via de wijk Rozenburg. Tegen het talud van de Van Heemstraweg aan worden de buizen aan elkaar gelast. Het lassen gebeurt op werkdagen tussen 7.00 en 17.00 uur.

Wie vragen heeft kan contact opnemen met de klantenservice van Liander via telefoonnummer 088 54 26 323, bereikbaar op werkdagen van 8.00 tot 16.00 uur. Kijk voor meer informatie op www.liander.nl/hier-werkt-liander

Meer berichten