Foto:

Heksenmiddag

Beuningen - Het Dijkmagazijn houdt woensdag 17 april van 14.00 tot 16.00 uur een heksenmiddag voor kinderen tot en met 7 jaar in het Weurtsche Straatje. Een heks leert je welke kruiden te gebruiken zijn tegen brandnetelprik en andere ongemakken. "En we gaan heksensoep koken op een echt houtvuur in een zwarte heksenketel", aldus een woordvoerder van Het Dijkmagazijn.

"Wie heksen eng vindt, kent de heksen van Het Dijkmagazijn nog niet. Die zijn lief en heel wijs. Ze kennen de natuur heel goed en weten wat er gevaarlijk is, maar ook wat je kunt gebruiken."

"Wist je dat er voldoende planten groeien die je kunt eten? Een heks leert ze je, zodat je de goede plukt voor de soep. Een andere heks kent ook nog een heleboel spannende verhalen. Die vertelt ze als we gezellig om het kampvuurtje bij de pan soep zitten."

"En dan zijn er nog een paar andere tovenaars en heksen die heksenspelletjes spelen en die helpen om je eigen toverstokje te maken. Zodat je thuis met hokus, pokus kunt leren toveren. Ieder kind gaat naar huis met droomzalf, waardoor je rondvliegt in je eigen dromen."

"Breng je (groot-)ouders gratis mee, want het heksenpad is een route die je zelfstandig loopt." Deelname kost 2,50 euro per kind. Startplaats op de hoek Dijk-Distelakkerstraat.

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging.

Meer info en reserveren op de website.

www.dijkmagazijnbeuningen.nl

Meer berichten