Hutten en kampvuur voor kinderen met autisme en hun ouders

Beuningen - Zaterdagochtend 13 april van 10.30 tot 12.30 uur houdt het Dijkmagazijn een buitenactiviteit voor kinderen met autisme samen met hun opvoeders. De natuur in trekken is spannend en gezond. Het groen biedt rust en is tevens uitdagend. En er is letterlijk en figuurlijk volop ruimte om naar wens samen of alleen bezig te zijn.

De Beuningse uiterwaarden bieden volop kans om rond te struinen. "Deze keer gaan we takken verzamelen om een hut van te bouwen", aldus een woordvoerder van Het Dijkmagazijn. "Er groeien voldoende wilgentakken en er liggen bakstenen op het strand in overvloed. Voor grote hutten als je samen wilt gaan 'wonen'. En wie liever alleen werkt, kan iets kleins bouwen."

"En we maken daarna een oersoepje op een kampvuurtje. Daar plukken we ook wat wilde kruiden voor om het op smaak te brengen. Natuurlijk zorgen gidsen ervoor dat er geen paarden of koeien zijn die je lastig vallen. Maar het kan wel gebeuren dat je in een van hun drollen trapt. Dus zorg voor goede schoenen. En trek geen nylon jas aan, dat is gevaarlijk bij het kampvuur!"

Deze Waalwoemi-activiteit is mogelijk gemaakt door Beuningen Samen in Beweging, en Bijwa. Maximaal 12 kinderen uit de gemeente Beuningen van 4 tot 12 jaar kunnen deelnemen. Kosten €2,50, inclusief soep bij het kampvuur. Ouders en opvoeders zijn als begeleiders verplicht, maar mogen gratis meedoen. En voor de eerste vier helpende ouders zijn er kortingsbonnen voor een volgende activiteit.

Meer info en evt. reserveren via de website.

www.dijkmagazijnbeuningen.nl

Meer berichten