Morris Graffiti
Morris Graffiti (Foto: Dick Vogelzang)

Graffiti-artiest Moris op Vrijpop 2019

Beuningen - Graffiti-artiest Moris is een van de acts op Vrijpop op zondag 5 mei.

Moris werkt nu vooral legaal maar heel af en toe trek hij er 's avonds nog wel eens met vrienden op uit. Dan kriebelt het en trekken ze de stoute schoenen aan om op een lelijk stuk beton een prachtig kunstwerk te laten verschijnen. Ook dat hoort bij vrijheid. Nu werkt Morris zelfs in opdracht van verschillende gemeenten.

Na de ziekte van zijn vrouw Baukje kwam bij Moris steeds meer het idee op dat hij echt zijn passie moest gaan volgen. Zijn werkgever stelde zich geweldig op, gaf hem een jaar onbetaald verlof om alles uit te zoeken en het gewoon te proberen. Zijn wereld stond vervolgens helemaal op zijn kop, toen zijn vrouw Baukje overleed, maar hij heeft doorgezet. Hij kon kiezen voor een veilige baan die hij niet helemaal top vond of voor zijn hobby. Dat laatste bleek heel realistisch te kunnen en werd hij hierin heel succesvol.

Moris is al ruim 30 jaar een van de beste graffiti-artiesten uit de regio. Moris maakt verschillende soorten 'paintings' die altijd een wauw-effect teweeg brengen. Zijn werk is op verschillenden plaatsen in Nederland te zien, vooral in de regio Wijchen/Nijmegen en vanaf 5 mei dus ook ieder jaar op Vrijpop in Beuningen.

Moris heeft werken gemaakt over heel de wereld zoals in Barcelona, Berlijn, Londen en Indonesië. Hoe mooi is het dat hij zijn kunsten nu ook op Vrijpop komt laten zien. Naast Morris zal er tijdens de live muziek ook een Bodypaint-demonstratie te zien zijn. Vrijpop vindt plaats naast de Sint Corneliuskerk bij het Monument voor Geallieerde Vliegers aan de van Heemstraweg in Beuningen.

www.vrijpop.nl

Meer berichten