Foto: Pixabay

EnergieVoorVier blij met volgende duurzame stap

Beuningen - EnergieVoorVier is blij met het besluit van de gemeenteraad om een milieu-effectonderzoek te doen naar de mogelijkheden voor duurzame energie-opwekking in de gemeente.

De gemeenteraad besloot dinsdag 9 april om een groter gebied langs de Maas en Waalweg (N322) te onderzoeken voor de plaatsing van turbines, dan eerder de bedoeling was. Eerst zouden er 4 à 5 turbines in de oksel van A50/A73 bij Ewijk komen te staan. Nu wordt het onderzoeksgebied uitgebreid richting Winssen, de gemeentegrens met Druten.

De gemeenteraad besloot ook om meer locaties voor zonnevelden te laten onderzoeken. Het gaat om boerenland ten zuiden van de A73 en het oeverwallengebied van de Waal, maar ook zijn ARN en de zandwinplassen nu in beeld.

Men gaat nu uit van tweederde windenergie en eenderde zonne-energie, maar als uit onderzoek blijkt dat dit beter anders moet, dan is dat niet onmogelijk.

Het bestuur van energie- coöperatie EnergieVoorVier is verheugd dat de gemeenteraad het besluit heeft genomen de volgende grote stap te zetten: het uitvoeren van een milieu effect onderzoek dat leidt tot een Milieu Effect Rapportage (MER). "Energiecoöperatie EnergieVoorVier is betrokken bij de ontwikkeling van de grootschalige energieopwekking in gemeente Beuningen en wil 50 procent eigenaarschap voor de burgers", aldus een woordvoerder. "De coöperatie is blij met de erkenning dat de gemeenteraad deze 50 procent in de raadsvergadering ook officieel toekent. "

Burgers uit gemeente Beuningen kunnen lid worden van de energiecoöperatie en kunnen in de volgende fase als eerste winddelen kopen. "We hebben als energiecoöperatie als belangrijk doel om zoveel mogelijk de lusten in onze eigen gemeenschap terecht te laten komen. EnergieVoorVier is de duurzame energiecoöperatie van, voor en door de burgers in de gemeente Beuningen. We nodigen alle burgers uit Beuningen, Ewijk, Weurt en Winssen uit om een kijkje te nemen op onze website."

www.energievoorvier.nl

Meer berichten