} Logo koerierbeuningen.nl


Foto: HVB

Wie haalt de bevrijdingsvlam naar Beuningen?

Beuningen - Hardloopvereniging Beuningen (HVB) zoekt nog sportievelingen die meegaan om de bevrijdingsvlam op 5 mei in Wageningen op te halen. Aanmelden kan tot 21 april.

Traditiegetrouw haalt HVB de vlam op in Wageningen en brengt deze naar Beuningen waar de hardlopers het vuur overdragen en ontsteken tijdens de ceremonie bij de kerk. Het is een symbolisch startschot voor de 5 mei-feesten, symbool voor vrede en vrijheid.

Iedereen mag hier aan mee doen. Er zijn meerdere mogelijkheden. De deelnemer kan de totale afstand van ongeveer 23 kilometer helemaal rennend afleggen. Maar hij of zij kan er ook voor kiezen om de afstand met één of meerdere fietsmaatjes te overbruggen. De deelnemers bepalen zelf om de hoeveel kilometers er afgelost wordt.

Wie geen fietsmaatje heeft maar wel wil meedoen, kan toch inschrijven. De organisatie zoekt dan een geschikte match bij andere individuele inschrijvers.

De organisatie draagt zorg voor het transport van de fiets naar Wageningen en wat eten en drinken onderweg. Het looptempo ligt op ongeveer 9 kilometer per uur. De bedoeling is dat zoveel mogelijk lopers de vlam even hebben vastgehouden en de deelnemers blijven in één groep.

Er gaan auto’s mee die het parcours vrijhouden voor de veiligheid en het Rode kruis begeleidt de lopers. Er wordt verzameld in het clubhuis van TV Ewijk tussen 5.25 en 5.40 uur. De organisatie zorgt voor vervoer naar Wageningen, waar rond 6.45 uur het vuur opgehaald wordt. Onderweg wordt op een paar plaatsen een korte stop gehouden. Bijna aan het einde wordt nog wat samen gedronken in het Clubhuis. Van hieruit lopen de deelnemers allemaal naar de kerk, waar ze precies om 11.00 uur de vlam overhandigen.

Inschrijven kan tot 21 april 2019 via de website van de HVB.

www.hardloopverenigingbeuningen.nl

Meer berichten