Koude herstart korfballers

Beuningen - De buitencompetitie werd door de korfballers van NAS in de kou hervat dit weekend.

Welpen

De welpen van NAS speelde zaterdag thuis tegen SVO. Het was een koude ochtend. SVO begon meteen goed en scoorde vrij snel de 0-1. "Daarna was SVO zo aardig om ons een eigen doelpunt te geven", doet een begeleider verslag. Daarna ging SVO sterk verder. De ruststand was 2-4. Nas moest aan de bak. "Ze deden hun best maar helaas konden ze het niet meer inlopen en de eindstand is 7-10 geworden." Alle meiden van Nas hebben gescoord.

NAS 2

NAS 2 startte de tweede helft van buitencompetitie met een uitwedstrijd tegen Quick-Up 1. "We hadden na de twee wedstrijden in de zaal tegen dit team nu echt wat goed te maken", vond een woordvoerder. NAS begon gelijk gefocust aan de wedstrijd. De aanval liet mooi spel zien en kon ook vrij snel de score openen. De verdediging stond goed en kon de tegenstander lange tijd van scoren afhouden. Alleen de bal naar de aanval brengen na een onderschepping was moeilijk omdat Quick-up heel fel en agressief uitverdedigde.

"De onervaren scheidsrechter liet heel veel toe wat zeker niet altijd in ons voordeel uitpakte. Van beide kanten bleek scoren wel lastig." Lang bleef de stand 2-2 dan ook op het scorebord staan.

Halverwege de tweede helft kon NAS toch een gaatje slaan: 2-4. In de laatste minuut kon Quick-Up nog de 3-4 scoren maar de winst ging mee naar Beuningen. "Dit was ook zeer verdiend aangezien NAS echt wel de betere ploeg was over de hele wedstrijd genomen." Doelpunten waren er van Emma (2), Luna en Lisanne.

Meer berichten