Geertje Hendriks toont een lampetkan die ze op 1 juni probeert te verkopen. "Over prijzen heb ik nog niet nagedacht." (foto: Frank Kuijpers)
Geertje Hendriks toont een lampetkan die ze op 1 juni probeert te verkopen. "Over prijzen heb ik nog niet nagedacht." (foto: Frank Kuijpers) (Foto: )

Wie komt Geertjes tosti-ijzer kopen?

Beuningen - "Toen ik de airfryer in mijn handen had, zei mijn man: doe je die weg? Ik neem makkelijk afstand van spullen.Tonny heeft daar wat meer moeite mee", grinnikt Geertje Hendriks. Ze is de initiatiefneemster voor de Garden Sale op zaterdag 1 juni in Beuningen.

door Frank Kuijpers

"Het begon met de vraag van een buurtbewoner of we geen ruilmarkt in de buurt konden houden", vertelt Geertje. "Ik vond dat wel een goed idee, echter... ik wil wél spullen aanbieden maar geen spullen daarvoor terug hebben. Die zolder moet juist léég!"

"Ik kende het succes van de Garden Sale in Weurt. Dus heb ik contact gezocht met die organisatie. Vooral om af te stemmen dat ik niet in hun vaarwater zou zitten. Maar ik heb ook een aantal goede tips gekregen. Ze waren heel behulpzaam. Ze hebben onze Garden Sale ook gedeeld op hun Facebook-pagina."

Uit ervaring weet Geertje dat het in Beuningen iets meer doorzettingsvermogen vergt om een nieuw evenement van de grond te tillen dan in de omringende dorpen. "In Weurt doen er meer dan honderd mensen mee. Ik ben benieuwd hoeveel aanmeldingen wij krijgen." In elk geval zijn de eerste 15 deelnemers al direct na het begin genoteerd.

Deelnemen is heel eenvoudig. Aanmelden bij Geertje is voldoende. "Ik hou een lijst bij van deelnemende adressen. Die lijst plaats ik op Facebook en mensen kunnen die ook bij me kunnen ophalen als ze willen."

Verder hoeven de deelnemers alleen maar op zaterdag 1 juni de te verkopen spullen in de tuin uit te stallen. "De Gemeente stelt maar twee voorwaarden", zegt Geertje. "Er mag geen harde muziek zijn en geen drank verkocht worden."

Geertje heeft straks op 1 juni onder andere servies, de genoemde airfryer, een tosti-ijzer, twee schemerlampen, een stapel Donald Ducks, oude blikken van Douwe Egberts en een schommelstoel in de verkoop. Buiten toont ze ook een mooie lampetkan van wit aardewerk. "Prijzen? Och, daar heb ik nog niet over nagedacht! Van sommige spullen ben ik al lang blij als ik het kwijt raak."

Meedoen met de Garden Sale Beuningen?

Wie ook spullen in de eigen tuin wil aanbieden op zaterdag 1 juni, kan zich melden bij Geertje Hendriks via Facebook (Garden Sale Beuningen), tonnyengeertje@hotmail.com of 06-15491448.

De Garden Sale Beuningen vindt plaats op 1 juni van 10.00 tot 16.00 uur. De lijst met deelnemende adressen wordt op Facebook gepubliceerd en is ook af te halen bij Geertje Hendriks, Veerman 8 in Beuningen.

Meer berichten