} Logo koerierbeuningen.nl


Wiel Bijmans te midden van de Meiden B van The Weekenders.
Wiel Bijmans te midden van de Meiden B van The Weekenders.

Weekenders grijpen naast titel

Winssen - De meiden B van volleybalvereniging The Weekenders grepen dit weekend nét naast de titel. De beslissende wedstrijd tegen Udeo uit Uddel ging in vijf sets verloren.

De meiden B van The Weekenders hadden drie punten nodig voor het kampioenschap. Met een goed gevulde tribune was de spanning om te snijden in de Paulus in Winssen. Udeo uit Uddel was de gedoodverfde titelfavoriet. Met meiden die gemiddeld een kop groter waren, beloofde het een hele kluif te worden.

"Onder aanvoering van Joop en Gisbert - voor zo'n wedstrijd heb je zeker twee coaches nodig - begon de wedstrijd met een tegenvaller", aldus de verslaggeefster van The Weekenders. "Vroeg in de wedstrijd verstapte Indy zich en ze moest helaas gewisseld worden. Ze volgde samen met Jara, die helaas ook geblesseerd was, de wedstrijd vanaf de bank."

The Weekenders knokten maar kwamen niet goed in de wedstrijd. Zo liepen ze een achterstand van twee sets op. Het uitzicht op het kampioenschap was ver weg. Maar het team kwam weer goed in het spel en werd sterker en sterker. Met een mooie servicereeks van Lotte namen de meiden een voorsprong in de derde set. "Selin gaf goede passes en Sterre toonde zich een prima spelverdeler. Het publiek werd ook steeds enthousiaster en zong menig Weekenders-liedje." De derde set werd glansrijk gewonnen.

In de vierde set hielden de meiden hun koppie erbij en er werd goed verdedigd door Pien. Ook de aanval verbeterde. "Suus knalde de bal bij de tegenstander op de grond. Imke was aanvallend sterk en zocht goed de gaten op. Als Indy dan toch weer mee kan spelen en de bal mooi in de hoek plaatste, kwamen ze op de gelijke stand van 2-2."

Er moest een beslissende vijfde set gespeeld worden. Toen bleek toch dat Udeo sterker was en zij werden verdiend kampioen.

The Weekenders vierden de tweede plek werd evengoed gevierd. Met een speciale taart gingen de Meiden B de Bijwa bedanken, die de jeugd van The Weekenders jaarlijks ondersteunt. "Wiel Bijmans, Weekender in hart en nieren, nam deze taart dan ook graag van de meiden in ontvangst om hem daarna samen burgemeester te maken. Lotte ontbreekt op de foto omdat deze kanjer nog een tweede wedstrijd speelde. Maar haar teammaatjes bezorgden haar natuurlijk wel een flink stuk taart en een enorme groepsknuffel."

Wie graag een keer een balletje wil komen hooghouden bij The Weekenders, kan gratis drie keer meetrainen. The Weekenders biedt sinds kort ook volleybaltraining voor de jeugd in Ewijk aan. Iedere woensdag van 18.30 tot 19.30 uur. Meer informatie is te vinden op de website.

www.weekenders.nl

Meer berichten