Informatiebijeenkomst over kanker

Beuningen - In samenwerking met het Nijmeegse Marikenhuis houdt Stichting Perspectief op maandag 13 mei een bijeenkomst voor iedereen die is geraakt door kanker. 'Kanker heb je niet alleen!' luidt het thema van de avond. Tijdens de informatiebijeenkomst van 19.30 tot 21.30 uur in Theater de Molen is veel gelegenheid tot het stellen van vragen.

Directeur Eufride Klein Rouweler van stichting Perspectief opent de bijeenkomst door kort in te gaan op de rol van stichting Perspectief in de gemeente Beuningen en de relatie met het Marikenhuis, ontmoetingsplek in Nijmegen voor iedereen die is geraakt door kanker.

Bianca Peters uit Beuningen is vrijwilliger bij het Marikenhuis. Een zeldzame genmutatie beheerst Bianca's leven. Vanaf zeer jonge leeftijd blijven de kankerdiagnoses zich maar opstapelen en ze wordt daar tot op de dag van vandaag mee geconfronteerd. Deze avond vertelt zij haar verhaal.

Guido Adriaansens, huisarts in Beuningen, gaat in op de rol van de huisarts bij de begeleiding van de mens geraakt door kanker.

Bezoekers krijgen veel informatie over het Marikenhuis en het belang van de informele zorg voor iedereen die is geraakt door kanker. Ook wordt de vraag beantwoord: wie zijn die vrijwilligers van het Marikenhuis nu eigenlijk en wat doen ze daar allemaal?

De informatiebijeenkomst is voor iedereen die is geraakt (geweest) door kanker, zowel patiënten als naasten. Aanmelden kan via de website van Theater de Molen of 024-6774160.

www.theaterdemolen.nl

Meer berichten