Foto: Pixabay

Programma Nationale Herdenking in Beuningen

Beuningen - Het programma voor de Nationale Herdenking op zaterdag 4 mei in Beuningen is als volgt.

19.25 uur: Verzamelen op het plein voor het gemeentehuis voor de stille tocht. Vanaf het gemeentehuis lopen we naar de herdenkingsplaats bij het Monument voor Geallieerde Vliegers' aan de Van Heemstraweg in Beuningen.

19.59 uur: Taptoe-signaal gevolgd door twee minuten stilte. Daarna speelt Muziekvereniging Na Arbeid Gezelligheid (NAG) het Wilhelmus.

20.05 uur: Toespraak burgemeester Daphne Bergman en kranslegging. Daarna kunnen aanwezige organisaties en inwoners bloemen leggen. De ceremonie gaat daarna verder.

Kinderen van de basisschool De Triangel en meerdere scoutinggroepen helpen tijdens de ceremonie mee. Muziekvereniging NAG en koor KoMore maken tussendoor en ter afsluiting van de bijeenkomst muziek. Ook dit jaar worden weer witte duiven losgelaten. Natuurlijk zijn ook de veteranen uit de gemeente Beuningen aanwezig.

De herdenking is om ongeveer 20.30 uur afgelopen. Hierna is iedereen welkom om nog even te blijven voor een kopje koffie, thee of sap voor de kinderen.

Weurt

10.00 uur: herdenking in de kerk.

Winssen

12.00 uur: herdenking op het kerkplein.

Ewijk

14.30 uur: herdenking in de kerk.

Ceremonie bij Lancastermonument

Op 4 mei om 18.30 uur is er een ceremonie van Scouting Beuningen bij het Lancaster monument, Wilhelminalaan/Elsenpas in Beuningen. De leden hangen de vlag halfstok. 

Meer berichten