Foto:

Proeverij van wilde kruiden

Beuningen - Het Dijkmagazijn in Beuningen houdt op zondag 5 mei een proeverij en een mini-kookcursus met wilde kruiden. Voor een verrassende 'bite' van de salade of toast duikt de deelnemer met een deskundige gids de berm in. Na een wandel- en pluktocht van ongeveer een uur gaan ze in Het Dijkmagazijn hapjes proeven en er een paar maken.

Er zijn voldoende kruiden in de natuur te vinden die niet alleen in een veldboeket passen, maar ook lekker of gezond zijn. Mierikswortel is bijvoorbeeld een scherp smakende wortel, net als radijs en mosterd, die uitstekend smaakt op een toastje. Woekerende bladeren van zevenblad zijn nog steeds tot pesto te vermalen. Marjolein is ook in het wild te vinden. Ook minder bekende soorten als hondsdraf of bladschedes van de berenklauw komen aan bod.

Zowel bladeren als bloemen blijken culinair te gebruiken. Vaak zijn het vergeten groenten, die bij grootmoeder al eens in de kookpot verdwenen, zoals pastinaak, nu weer volop in de bio-winkels te krijgen.

Een deskundige gids wijst de deelnemers op de dijk en in de uiterwaarden de beste kruiden aan. Waar moet men op letten om het niet alleen lekker, maar ook gezond te houden? In Het Dijkmagazijn kunnen deelnemers zelf een theemelange uitproberen of de smaak van kruidenwortels en verrassende smeersels voor crackers maken. De activiteit gaat door bij meer dan vijf deelnemers.

De Proeverij van wilde kruiden duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Deelname kost €6,50 inclusief materiaal en koffie/thee. Er kunnen maximaal 15 mensen deelnemen. Het Dijkmagazijn bevindt zich aan de Dijk 41 in Beuningen.

Meer info en reserveren via de website:

www.dijkmagazijnbeuningen.nl

Meer berichten