Bryan Croonen en Rick Herregraven in het duel eerder dit seizoen tussen beide teams (foto: Twan van der Zandt)
Bryan Croonen en Rick Herregraven in het duel eerder dit seizoen tussen beide teams (foto: Twan van der Zandt) (Foto: )

Derby met meerdere belangen

Goede reeks voortzetten

Aanstaande zondag staat in Beuningen de derby tussen Beuningse Boys en DIO'30 op de rol. Het duel is niet alleen vanwege de derbybelangen speciaal; beide teams hebben namelijk nog alles om voor te spelen.

Beuningen - Hij klinkt vol vertrouwen. Beuningse Boys-aanvoerder Bram Langedijk verheugt zich dan ook op het duel dat zondagmiddag om twee uur op de rol staat in Beuningen. "Het is altijd een beladen potje. Het gaat er hard aan toe en er wordt veel strijd geleverd", aldus de captain over het verleden van het duel. "Wij zijn de laatste tijd goed bezig onder de nieuwe trainer, dus ik ben absoluut niet bang voor DIO. Ik denk dat we een behoorlijke kans maken. Wij pakken de laatste weken punten en hebben die ook hard nodig." Aan dat laatste is niets gelogen. Sinds de dag dat Ivo den Bieman werd aangesteld als trainer, won Beuningse Boys vijf keer en verloor het slechts éénmaal. Daardoor is het team razendsnel opgeklommen in de stand en doet het volop mee om de derde periode. "Sinds de trainerswissel halen sommige jongens wél hun niveau, daarvoor niet. Je ziet in de wedstrijden terug dat er meer vertrouwen is. Tot nu toe zijn we bijna iedere week de bovenliggende partij", aldus Langedijk. "Een voorspelling? Ik denk dat wij met 3-1 gaan winnen."

Bij interim-trainer Ivo den Bieman leven de derbygevoelens iets minder. "Voor mij is het gewoon één van de wedstrijden. Ik begrijp dat het voor mensen die er al heel veel jaren bij betrokken zijn een andere lading heeft. Er komt altijd veel publiek op af. Ik benader het duel niet anders dan welke wedstrijd dan ook."
Den Bieman, die na dit seizoen wordt opgevolgd door Henk Evers, is tevreden over zijn eerste weken als trainer. "Het is heel positief gelopen. Door de goede resultaten is het wel gemakkelijker om de werkwijze door te zetten. Ik heb een heel gebalanceerd elftal met jeugdige spelers die prima functioneren en ervaren spelers die het klappen van de zweep kennen." Die ideale mix kan Beuningse Boys zondag goed gebruiken tijdens de derby.

Meer berichten