} Logo koerierbeuningen.nl


Diverse bands en artiesten zullen optreden tijdens de Lentefeesten. (foto: eigen foto)
Diverse bands en artiesten zullen optreden tijdens de Lentefeesten. (foto: eigen foto) (Foto: )

51e editie Lentefeesten in Beuningen

Komend weekend vindt de 51e editie van de Lentefeesten in Beuningen plaats. Tijdens hét feestweekend valt er genoeg te beleven. Naast diverse bands is er ook een smaakmarkt en een braderie. De Lentefeesten vinden plaats in het centrum van Beuningen.

De Lentefeesten horen bij Beuningen als de zon in de zomer en een dikke jas in de winter. Dit jaar vindt het evenement plaats op vrijdag 17, zaterdag 18 en zondag 19 mei. Op vrijdag wordt er om 20.00 uur afgetrapt, wanneer de band Remixx acte de présence zal geven. Daarvóór is er koopavond, om de laatste inkopen te doen. Onder de overkapping op het Julianaplein is er een drankje te krijgen aan de bar, waarmee de vrijdagavond dé aftrap van het feestweekend wordt.

Wilt u allerlei lekkernijen proeven van lokale horecaondernemers? Dat kan daags erna op zaterdag van 14.00 uur tot 20.00 uur, tijdens Bourgondisch Beuningen. Liefst twaalf stands met eten en drinken zijn te vinden op het Julianaplein. Dit alles wordt muzikaal omlijst door Oh Boy! en DJ On Wheels. Vanaf 20.00 uur speelt de top 40-coverband SLAMM, die gegarandeerd voor een feest gaat zorgen.

Op zondag start vanaf 11.00 uur de braderie in het centrum. Met zo'n honderd kranen is er een zeer ruim aanbod van verschillende artikelen. Het merendeel van de winkels is ook open op deze koopzondag. Daarnaast viert de brandweer Beuningen haar 75-jarig jubileum, daarom zijn er veel brandweerauto's te bezichtigen. Hiertoe behoren zowel oude Nederlandse als zeer unieke voertuigen. Zo staat er onder andere de oude Ford die in Beuningen heeft gediend en is er een voertuig uit Amerika overgekomen. Daarnaast worden verschillende brandweer-demonstraties gegeven, tot 17.00 uur. De band Duo Decibel staat van 11.00 uur tot 14.30 uur te spelen op het Julianaplein, daarna sluit Duo Sowieso het weekend af.

Het feest wordt georganiseerd door de stichting Lentefeesten Beuningen. De stichting heeft als voornaamste doelstelling het bijeenbrengen van gelden voor brede maatschappelijke voorzieningen in de gemeente Beuningen. Inmiddels heeft de stichting aan vele projecten financiële steun verleend. Diverse projecten op sportief, recreatief, cultureel en educatief gebied zijn dankzij de inzet van deze stichting gerealiseerd.

Het initiatief is ooit genomen door Tonnie de Krijger met als doel de opbrengsten aan te wenden voor de Beuningse gemeenschap. De stichting heeft het laatste jaar wel de nodige wijzigingen ondergaan. Zo heeft zij afscheid moeten nemen van haar voorzitter Huub Ketels en secretaris Hans Dennissen. Deze mensen hebben zich jarenlang ingezet voor de stichting en daarmee voor de Beuningse gemeenschap. En ze vonden het nu tijd worden voor vernieuwing. Gelukkig bleken er nog genoeg mensen te zijn die hun plaats waardig zullen vervangen. Mocht u ook geïnteresseerd zijn om de helpende hand te bieden binnen deze stichting laat dit dan weten door een e-mail te sturen!

Meer berichten