Foto:

Aangespoelde verhalen in Flessenpost

Van 13-15 en 20-22 juni 2019 speelt Theater Over Weer de voorstelling Flessenpost. Op de langste zomeravonden wordt aan twee kanten van de Waal een serie van vier kleine theatervoorstellingen gespeeld.

Ruim tachtig spelers, muzikanten en zangers uit de dorpen van beide oevers brengen historische verhalen uit de streek tot leven. De Waalstrandjes, de oeroude ooibossen maar ook de drukbevaren rivier in de avondzon vormen het natuurlijke decor. De hoofdrol is weggelegd voor het pontje dat bezoekers naar de overkant brengt en weer terug!
Flessenpost is de zevende voorstelling van Theater Over Weer. De titel verwijst naar verhalen die aan de oever van de Waal aanspoelen. Van bovenstrooms, bedoeld of onbedoeld. Ook een van de scènes draagt deze titel. Dit zijn de vier korte voorstellingen:

Flessenpost
De jutter verzamelt zijn leven lang flessen uit de Waal, en de verhalen in de brieven kan hij dromen.

Pijn op de Dijk
De jaarlijkse doortocht door het dorp: de Vierdaagse komt langs. Een feest van vreugde en pijn.

Wie heeft de Veerman...
Bij de overtocht over de Waal is er op het veerbootje iets onherstelbaars misgegaan...

Brel aan de Waal
De muziek en de liefde, die gaan samen. Wellicht niet in ieders leven, maar wel bij Jacques Brel.

Het publiek reist in het theaterstuk letterlijk van de ene oever naar de andere en maakt daarvoor gebruik van voet- en fietsveer H4 de Weerder van Uit(r)waarde. Een overtocht met het pontje is bij de entreeprijs van € 14,50 inbegrepen. Als de Waal niet te hoog of te laag staat althans. De rivier met al zijn dynamiek vormt een prachtig en steeds wisselend decor, maar is voor Theater Over Weer tot het laatste moment een onzekere factor. Locatietheater pur sang! Data: 13, 14 en 15 juni en 20, 21 en 22 juni 2019.

Meer berichten