Burgemeester Daphne Bergman speelt mee tijdens het Maestroconcert in het openingsweekend in maart. (foto: eigen foto)
Burgemeester Daphne Bergman speelt mee tijdens het Maestroconcert in het openingsweekend in maart. (foto: eigen foto) (Foto: )

Muziekvereniging N.A.G. viert feest

Komend weekend staat het feestweekend van muziekvereniging N.A.G. uit Weurt op het programma. De muziekvereniging houdt verspreid over het kalenderjaar verschillende evenementen vanwege het honderdjarige jubileum.

De muziekvereniging wil tijdens het jubileumweekend iedereen, lid of niet-lid, bij de festiviteiten betrekken. "We hebben altijd steun gehad vanuit de bevolking als vereniging, dus we proberen dit weekend ook wat terug te doen voor de bevolking zelf", aldus Wilbert Smits, al bijna vijftig jaar lid van de muziekvereniging. "Bepaalde activiteiten worden altijd goed bezocht, zoals de eindejaarsconcerten en de gruwelnacht (die dit jaar ook weer plaatsvindt in het laatste weekend van oktober, red.). Het komende weekend is erop gericht dat iedereen gebruik kan maken van alle georganiseerde activiteiten. We proberen het zo laagdrempelig mogelijk te maken, zodat het voor iedereen goed te bezoeken is."

Het weekend start aanstaande vrijdag met een ballonvaart en een bingo. Op zaterdagavond 25 mei komt Q-Music richting Weurt met de foute party. Dat vindt plaats in de feesttent bij voetbalvereniging WVW. Tickets daarvoor zijn overigens nog te koop via de site www.100jaar.nagweurt.nl. Ook op zondag vindt er wederom een ballonvaart plaats en wordt de 32e editie van de fietstocht georganiseerd. Na het openingsweekend is dit het tweede weekend dat geheel in het teken staat van het jubileum van de muziekvereniging. Smits: "Het openingsweekend hebben we al gehad op 22 maart, die datum is gekozen omdat we zijn opgericht op 19 maart 1919. Tijdens dat openingsweekend zijn er een aantal concerten gegeven, was er een receptie en omdat wij van rooms-katholieke origine zijn, hebben we ook een godsdienstviering gehad. Een maand later hadden we de zeepkistenrace die ook erg succesvol was en dit jaar hebben we dus het feestweekend. We hebben voor dit weekend gekozen omdat we hoopten mooi weer te hebben en omdat we andere verenigingen niet dwars wilden zitten. De volgende activiteiten zijn in september en oktober en in november doen we ook nog wat."

Een decennium muziek in dus in Weurt. Smits vertelt kort nog wat meer over de vereniging: "Het is eigenlijk een fanfare. We hebben zo'n twintig tot 25 jeugdleden en het hoforkest bestaat uit 35 tot veertig leden. Die repeteren meestal op donderdag. De jeugdleden krijgen allemaal individueel of in groepjes les. Iedere maandagavond is er een oefenorkest waarmee ze langzaamaan kunnen beginnen met wennen. We hebben instrumenten als een bas, tuba, trombone, hoorn en saxofoon." Wat Smits van het komende weekend verwacht: "Vooral gezelligheid. Het is leuk om een breed publiek aan te kunnen spreken en hopelijk mensen van alle leeftijden wat te bieden."

Meer berichten