Mevrouw Lenie Scholten (rechts), voorzitter van de stichting Wereldvrouwenhuis, neemt de cheque in ontvangst. (foto: eigen foto)
Mevrouw Lenie Scholten (rechts), voorzitter van de stichting Wereldvrouwenhuis, neemt de cheque in ontvangst. (foto: eigen foto) (Foto: )

Ruim vijfduizend euro opgehaald voor goed doel

Soroptimisten Batenburg "Maas & Waal" heeft tijdens een benefiet aspergediner € 5200,- opgehaald voor Het Wereldvrouwenhuis "Mariam" in Nijmegen. Het aspergediner werd georganiseerd in de Kas te Winssen.

Het Wereldvrouwenhuis 'Mariam' te Nijmegen biedt tijdelijke opvang aan vrouwen, die door omstandigheden dakloos zijn, migrantenvrouwen die na bijvoorbeeld een scheiding nergens terecht kunnen. Het Wereldvrouwenhuis biedt hen een tijdelijke plek waar ze weer op kracht kunnen komen. Jaarlijks worden 25-35 vrouwen via de huisartsen of vluchtelingenwerk opgevangen. Voor het diner was er sponsoring van In de Kas, Gasterij Catering De Arend, Kwekeij Berns (asperges) en Jumbo Winssen (wijn). Daarnaast hebben de gasten genoten van een optreden van Nader Issa, een vluchteling uit Syrië die geweldig saxofoon speelt en een prachtverhaal over asperges van dhr. Berns. Om extra opbrengsten te genereren voor het goede doel hebben vele gasten een pakketje asperges en wijn gekocht of hebben veilingitems gekocht. De veilingitems waren door lokale ondernemers en kunstenaars ingebracht.

Het Wereldvrouwenhuis is afhankelijk van giften en donaties.

Meer berichten