(Foto: Rob Koppers)
(Foto: Rob Koppers) (Foto: Picasa)

The Beat Goes On stopt na tien jaar

Op zaterdagavond 15 juni staat de band The Beat Goes On voor het laatst op de planken. Na ruim tien jaar vinden de bandleden het welletjes geweest. De muzikanten hebben de steun van het publiek altijd enorm gewaardeerd: "Wij droegen het publiek op handen."

Het avontuur van The Beat Goes On startte rond 2007. "We begonnen met drie personen, Boeke Nettekoven, Beaky Engelen en ik", vertelt gitarist en zanger Jan Evers. Enkele bandleden stopten al vrij vroeg, waardoor er nieuwe leden moesten worden gezocht. "Eind 2008 hadden we de formatie zoals we die wilden hebben. We zijn gaan repeteren bij een neef van mij", aldus Evers. "Dat beviel ons wel. In mei 2009 hebben we toen ons eerste optreden gehad. Snel traden we soms drie keer per maand op. Toen moesten we ingrijpen, want dat wilden we niet." Als de muzikanten van The Beat Goes On op de planken stonden, zochten ze veel contact met het publiek. "Het liefst traden we op in kroegjes, zonder podium. We hadden altijd veel contact met het publiek en zagen na verloop van tijd dat steeds dezelfde mensen terugkwamen."

Het leverde de band waardering op in de vorm van een heuse fansite. Verder had de groep met Joop van der Plas een ervaren zanger aan boord. Toch was er niet enkel voorspoed. "In 2015 kregen we helaas te maken met het overlijden van onze toetsenist, Willie Peters", vertelt Evers. "Het maakte erg veel indruk op ons. Ondanks dat hij ziek was, heeft hij tot het laatst met ons meegespeeld. Hij hoorde erbij en leefde voor de muziek."

Jaar in, jaar uit zag de band het optreden op nieuwjaarsdag als het hoogtepunt. "Op 1 januari 2009 stonden we er voor het eerst. We hebben dat tien jaar lang gedaan. Het was ieder jaar één, groot feest. De Zaak is ons thuishonk geworden, daarom willen we daar per se ons afscheidsconcert wilden houden." Over het afscheid: "We gaan goed uit elkaar. Het vuur was er na ruim tien jaar een beetje uit. We hebben het goed overlegd. In onze ogen stoppen we op het hoogtepunt."

Meer berichten