Foto:

Historische promotie MHCB

Voor het eerst in de geschiedenis is het eerste dameselftal van hockeyclub MHCB uit Beuningen gepromoveerd naar de overgangsklasse. De promotie werd bewerkstelligd na een overwinning op hekkensluiter AMHC.

Aan het begin van het seizoen stond deze prestatie zeker niet op de wensenlijst van trainer Joost Alkemade. Een mooie positie in de eerste klasse was het doel. Met het uitvallen van drie van zijn basisspeelsters werd het alleen nog maar lastiger, maar met de hulp van jeugdspeelsters van de A1 en zelfs de B1 werd de selectie op peil gehouden. Ook de hulp van Inge en Anne van Dames 2 en Dames 3 was zeer welkom. Aan het einde van vorige jaar begon een opmerkelijke reeks van de dames. Zowel in de silvercup als de competitie werd er niet meer verloren. Tot de vierde ronde van de beker. Maar toen was de competitie al als belangrijker bestempeld.

Zondag stond het team gespannen in het hete Apeldoorn klaar om het ene punt voorsprong te verdedigen. Er moest gewonnen worden van hekkensluiter AMHC. Dat gaf toch wat druk en je zag MHCB zodoende zoeken naar de juiste combinaties. Met lange ballen werd Apeldoorn af en toe gevaarlijk, maar het waren de Beuningse dames die vanaf de 25e minuut in 8 minuten de wedstrijd beslisten. Met maar liefst 3 goals werd een riante voorsprong neergezet. In de tweede helft scoorde Apeldoorn nog wel snel, maar de voorsprong kwam niet echt meer in gevaar. Na 70 minuten kon de champagne knallen en het feest beginnen voor MHCB. Alkemade: "Het is een onverwacht groot succes. We hebben eigenlijk het hele seizoen vrijuit kunnen spelen met een nieuw team en een jonge, smalle selectie. Halverwege de tweede seizoenshelft kwamen we op de eerste plek en liet de concurrentie punten liggen. Volgend seizoen wordt een hele mooie uitdaging."

De heren van Beuningen speelden daarna nog een uitstekende wedstrijd tegen AMHC en pakten zowaar de tweede overwinning op rij.

Meer berichten