De gemeente ondersteunt in samenwerking met Iriszorg de sportverenigingen. (foto: eigen foto)
De gemeente ondersteunt in samenwerking met Iriszorg de sportverenigingen. (foto: eigen foto) (Foto: )

Sportverenigingen ondertekenen convenant

Zeven Beuningse sportverenigingen met een drank- en horecavergunning en de gemeente Beuningen ondertekenden op 5 juni een convenant met afspraken over het alcoholgebruik. Zij zien het als hun gezamenlijke verantwoordelijkheid om goed en bewust om te gaan met alcoholgebruik. In het convenant staan praktische afspraken.

Beuningen - Door het tekenen van het convenant nemen verenigingen maatschappelijke verantwoordelijkheid als het gaat om verantwoord alcohol schenken en alcoholgebruik van jongeren onder de 18 jaar. Zij dragen hiermee een steentje bij. Ouders zijn primair verantwoordelijk voor het alcoholgebruik van hun kind(eren). "Ik ben blij dat de verenigingen zich bewust zijn van hun voorbeeldfunctie. Met het ondertekenen van dit convenant geven zij een duidelijk en gezamenlijk signaal af naar de leden van hun vereniging", aldus sportwethouder Pim van Teffelen.

De doelstellingen van het convenant zijn: geen alcohol schenken aan jongeren onder de 18 jaar en verantwoord schenkgedrag van alcohol aan personen boven de 18 jaar. Een van de afspraken is ook dat er op zaterdagen met wedstrijden niet vóór 14.00 uur 's middag alcohol wordt geschonken in de kantine.

Meer berichten