VV Ewijk bestaat 75 jaar en dat wordt dit weekend onder andere gevierd met een huldiging van de ereleden. (foto: eigen foto)
VV Ewijk bestaat 75 jaar en dat wordt dit weekend onder andere gevierd met een huldiging van de ereleden. (foto: eigen foto) (Foto: )

VV Ewijk houdt jubileumweekend

Nadat VV Ewijk afgelopen weekend vanwege de promotie naar de derde klasse al feest vierde, doet de voetbalclub dat komend weekend nog een keer. Op vrijdag 14 en zaterdag 15 juni wordt het 75-jarig jubileum gevierd. Er staat onder andere een duel met Lucky Ajax op de rol.

 Het belooft op zijn minst een zeer divers feestweekend te worden bij Ewijk. Op vrijdag 14 juni wordt er gestart met een receptie voor leden en oud-leden. "We huldigen op die avond ook onze jubilarissen", vertelt voorzitter Bart Sanders. "Dat duurt ongeveer anderhalf uur, waarna er een feestavond volgt. Het wordt echt een avond voor mensen die intensief zijn betrokken bij de voetbalclub." Tijdens de avond wordt één lid, Grad van Hulst, extra in het zonnetje gezet. Hij is namelijk al 75 jaar lid van Ewijk.

Op zaterdag start het programma vroeg. Vanaf 9 uur 's ochtends zijn er allerlei sport- en spelactiviteiten voor jeugdleden, zoals bubbelvoetbal, stormvoetbal en een behendigheidsspel. Om half 1 is er een gezamenlijke lunch met de jeugdleden en vrijwilligers. De jeugd wordt gedurende de dag begeleid door spelers uit het eerste, tweede en dames 1 van Ewijk. "Daarnaast hebben we ook een penaltybokaal waarin de finale wordt gekeept door een bekende keeper uit het profvoetbal. Verder is er ook nog een FIFA-toernooi. Om 16.00 uur treden we aan tegen Lucky Ajax. De eerste helft spelen zij tegen de selectiespelers, na rust treedt namens ons een team aan met afgevaardigden uit ieder seniorenteam dat Ewijk heeft. Het duel is uiteraard voor iedereen toegankelijk en er is geen entree. In de rust vindt de prijsuitreiking van de penaltybokaal plaats." Met welke namen Lucky Ajax precies komt, is nog niet duidelijk. "Sjaak Swart heeft toegezegd erbij te zijn", aldus Sanders. "Zij doen daar verder geen uitspraken over. Ze gaven aan dat degenen die fit zijn komen. Dat kunnen dus Aron Winter, Richard Witschge, Ronald of Frank de Boer zijn."
De aansluitende derde helft, die uiteraard niet mag ontbreken, duurt tot ongeveer 20.00 uur. Daarna treedt er een coverband op in de feesttent.

Meer berichten