De spelers en staf van Ewijk vieren de promotie naar de derde klasse. (foto: Anoek Bleumer)
De spelers en staf van Ewijk vieren de promotie naar de derde klasse. (foto: Anoek Bleumer) (Foto: )

Ewijk schrijft historie met promotie

Vierdeklasser VV Ewijk heeft maandagmiddag een historische prestatie neergezet. In de finale om promotie naar de derde klasse, een niveau waarop Ewijk nog nooit acteerde, werd WWNA overtuigend aan de kant gezet: 4-0.

De finale van de nacompetitie werd afgewerkt op neutraal terrein in Arnhem-Noord. De voortekenen waren alvast goed, want de hele week werd op meteorologisch gebied alvast code oranje afgegeven. Met drie bussen, mede dankzij een mooie actie van de club en sponsoren, toog een ware oranje stoet richting de velden van SML. In het begin werd al direct duidelijk wat Ewijk wilde. Gegroepeerd werd er druk gezet. Na ruim tien minuten was het zodoende al raak: een mooie voorzet van Tim van de Mortel werd binnen gekopt door Jordy Poppelier: 1-0. Na ruim twintig minuten leek WWNA de gelijkmaker te maken, maar er werd tijdig afgevlagd wegens buitenspel. Na een klein half uur volgde er een tegenvaller voor Ewijk, toen Brian de Groot het veld geblesseerd moest verlaten. Zijn plek werd ingenomen door Sjoerd van der Hagt.

Tien minuten voor rust volgde de bevrijdende 2-0. Na goed voorbereidend werk van Koen de Waal was het Sjoerd van der Hagt die het doelpunt maakte. WWNA raakte nog de lat, maar verder werd het elftal niet meer gevaarlijk. Na de theepauze zakte Ewijk wat verder in en kwam het er regelmatig uit met scherpe counters. Zo raakte De Waal de paal. Twintig minuten voor tijd viel de beslissing: Tom Diebels maakte de derde van de middag na een pass van De Waal. Nog geen vijf minuten later werd het zelfs ook nog 4-0, waarmee de middag helemaal niet meer stuk kon. Bas Jacobs maakte de treffer met een prachtig lobje over de doelman. Vakkundig werd het duel uitgespeeld. Een verdiende overwinning van het elftal dat zich onder leiding van trainer Bram Remkes prima terugvocht in de nacompetitie. In de speech werden ook de bijdrage van het tweede elftal en de JO19-1 dit seizoen terecht genoemd.

Meer berichten