Vijf zwemsters met hun gouden plak. (foto: Cadans)
Vijf zwemsters met hun gouden plak. (foto: Cadans) (Foto: )

Zwemsters Cadans zwemmen geweldige wedstrijden

De afgelopen weken heeft synchroonzwemvereniging Cadans deelgenomen aan uitvoeringswedstrijden, zowel in regio Oost als nationaal, in alle leeftijdscategorieën. Cadans blikt terug op succesvolle wedstrijden met stralende zwemsters.

De Age II (12-15 jaar) beet het spits af op 11 mei in Roosendaal met hun Interregio-wedstrijd. Een nationale wedstrijd; een goede voorbereiding voor de Synchro Beat – de Nederlandse Kampioenschappen - op 15 en 16 juni in Amsterdam. Zowel de solo (10e plaats), het duet (4de plaats), als de twee ploegen (van startgemeenschap Cadans – Polar Bears 5de en 10de plaats) hebben prachtige prestaties laten zien.

Op 25 mei was de Age I (9-12 jaar) aan de beurt voor hun Interregio-wedstrijd in Zoetermeer. De A-ploeg van startgemeenschap Cadans – Polar Bears behaalde een mooie 9e plaats. De B-ploeg een knappe 14e plaats in een deelnemersveld van verenigingen over heel Nederland.

Op 1 juni en 8 juni waren er uitvoeringenwedstrijden in regio Oost. Aan deze wedstrijden hebben naast de Age I, Age II en junioren ook de jongste categorieën (de aanloop, 6 -12 jaar) deelgenomen. Cadans is trots op deze nieuwe aanwas, die met prachtige badpakken, make-up en zwemtechnieken laten zien wat voor geweldige sport synchroonzwemmen is.

Diverse categorieën zijn naar huis gegaan met medailles. In categorie 1 werden een gouden, zilveren en bronzen medaille voor de techniekwedstrijden uit het hele seizoen uitgereikt aan Fenne, Fem en Noa. De A-ploeg (Age I) behaalde een bronzen medaille, Pleun haalde met haar solo (Junioren) ook een bronzen plak. De ploeg van Categorie 2 nam een gouden medaille mee naar huis. In de Age II volgde Ilse met twee zilveren medailles voor haar solo en techniek. Voor Newa een bronzen plak voor de techniek. Ilse & Pauline behaalden met hun duet een mooie eerste plaats en de A-ploeg ook. De B-ploeg greep op een haar na mis op de bronzen medaille, en werd vierde. Volgend weekend gaat Cadans met 16 zwemsters uit de Age I en II naar de Synchro Beat, de Nederlandse Kampioenschappen voor de jeugd onder 15 jaar. Dit jaar wordt dit gehouden in Amsterdam. De zwemsters zwemmen dan op zaterdag een techniekwedstrijd waarmee ze zich kunnen kwalificeren voor de finales uitvoeringen op zondag. Het belooft een mooi weekend te worden, de zwemsters zijn in ieder geval goed voorbereid. Nog een paar trainingen te gaan en dan gaan ze knallen op het NK! Mocht je een proefles synchroonzwemmen willen doen, meld je dan aan via de website http://www.cadans-synchro.nl.

Meer berichten